Crypto

Gucci postaje prvi veliki brend koji prihvata ApeCoin plaćanja

Italijanski vrhunski modni gigant Gucci postao je prvi veliki brend koji prihvata plaćanja u ApeCoin-u (APE) Yacht Clubu koji je povezan s Bored Ape.

Ovaj potez je najavljen 1. augusta i mogao bi projektu ApeCoin pružiti značajnu izloženost u mejnstrimu, uz dodatnu korisnost kriptovalute.

Gucci kupci u Sjedinjenim Državama (SAD) sada će moći kupovati artikle u trgovini putem APE-a, dok će infrastrukturu za plaćanje obezbijediti BitPay, firma koja je u prošlosti pomagala velikim imenima kao što je AMC Theaters da prihvate kripto plaćanja.

Unatoč tekućem tržištu kripto medvjeda, modni brend je ove godine ozbiljno zaronio u kripto sektor.

U februaru, Gucci je krenuo sa “SUPERGUCCI” NFT kolekcijom u saradnji sa X brendom igračaka SUPERPLASTIC. Sljedećeg mjeseca, Gucci je potom predstavio NFT kolekciju “Gucci Gral” koja je bila namijenjena vlasnicima vrhunskih NFT projekata kao što je BAYC.

U maju je kompanija potom objavila planove da prihvati 12 kripto sredstava kao metode plaćanja u 111 trgovina u Sjevernoj Americi. Lista je uključivala Bitcoin (BTC), Bitcoin Cash (BCH), Eter (ETH), Wrapped Bitcoin (wBTC), Litecoin (LTC), Shiba Inu (SHIB), Dogecoin (DOGE) i pet stabilnih kovanica u američkim dolarima.

Čini se da su BAYC kolekcionari pokazali snažnu podršku Guccijevim kripto potezima do sada, a @NBATopShotEast je tvrdio da je prva osoba koja je platila Gucci artikle u ETH na lokaciji brenda Wooster u New Yorku u julu. Dok su druga dva člana BAYC-a tvrdili da su drugi i treći ljudi koji su to učinili.

Kao odgovor na najnoviju najavu APE-a, @NBATopShotEast je iznio planove da ponovo bude prva osoba koja će koristiti sredstvo u Wooster Gucci prodavnici.

Apecoin zajednica

APE je lansiran s mnogo iščekivanja ranije ove godine u martu. Njegova prateća decentralizovana autonomna organizacija (DAO) i zajednica upravljanja od tada su ostali veoma angažovani i nadgledali su važne odluke kao što je ulaganje veta na predlog da se APE prenese sa Ethereuma na novi blockchain u junu.

Prošlog mjeseca, DAO je glasao za nekoliko značajnih prijedloga kao što je proučavanje izvodljivosti za domaćinstvo NFT konferencije i festivala i obezbjeđivanje APE finansiranja da BoredApeGazette postane 24-satni sajt za vijesti. Dok projekat radi na uvođenju APE stakinga kao odgovor na snažan pritisak zajednice.

U vrijeme pisanja APE je po cijeni od 6,74 dolara nakon što je pumpao 11,4% u proteklih sedam dana. APE je u posljednje vrijeme pokazao snažno oživljavanje, dijelom zbog pozitivnih kretanja u povezanom projektu Otherside Metaverse, pri čemu je cijena porasla za 49,1% tokom prošlog mjeseca.

Povezano: Tiffany & Co pretvara CryptoPunk NFT u prilagođene privjeske od 50.000 dolara

Njegova trenutna tržišna kapitalizacija od otprilike 2,06 milijardi dolara čini APE trideset i trećom najvećom imovinom u kriptovalutama, međutim, APE je i dalje u padu od 74,8% u odnosu na svoj rekord od 26,70 dolara 28. aprila.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *