Crypto

Green Crypto: Ovaj novi ekološki prihvatljiv novčić upravo je dodao GameStop i Samsung kao pridružene partnere – sljedeća velika stvar?

Odricanje od odgovornosti: Odjeljak Industry Talk sadrži uvide igrača kripto industrije i nije dio uredničkog sadržaja Cryptonews.com.

Samsung i GameStop su se pridružili Impact projektu kao pridruženi partneri. Ovaj kripto projekat bi trebao revolucionirati način na koji se blockchain primjenjuje u borbi protiv klimatskih promjena.

Samsung i GameStop se pridružuju pridruženoj mreži

Ove sedmice, Impact Project je dodao dvije najpopularnije svjetske kompanije u svoju pridruženu mrežu. Korejski tehnološki konglomerat Samsung i prodavac video igara GameStop pridružili su se mreži partnera platforme. Obje kompanije su također dio svojih prihoda posvetile borbi protiv klimatskih promjena.

Do sada je Impact Project potpisao ugovore sa preko 25.000 kompanija širom svijeta koje će djelovati kao pridruženi partneri. Ove kompanije će integrisati platformu u svoje usluge, omogućavajući svojim klijentima da neometano kupuju i kupuju karbonske kredite putem Impact projekta.

Postoji više od 10.000 trgovaca među ovim podružnicama, a kupci koji kupuju u ovim trgovinama su nagrađeni. Nadalje, cijeli sistem može poslužiti kao poticaj za više kompanija da se pridruže.

Kupovinom preko IMPT platforme mogli su dobiti i IMPT nagrade.

Poboljšanje efikasnosti trgovanja karbonskim kreditima

Impact Project je platforma zasnovana na blockchain-u koja je izazvala mnogo buke na tržištu. Platforma, koja je izgrađena na Ethereum blockchainu, omogućava pojedincima i kompanijama da kupuju i trguju karbonskim kreditima koje mogu koristiti da direktno nadoknade svoj ugljični otisak.

Impact Project je iskoristio značajnu potrebu da blockchain igra centralnu ulogu u borbi protiv klimatskih promjena. U proteklih nekoliko godina, mnogi su se pitali o mogućnosti da blockchain tehnologija bude više uključena u borbu protiv globalnog zagrijavanja.

Uz tehnologiju koja pokreće kripto rudarenje, kritičari industrije uvijek su isticali da blockchain možda nije nužno održiv. Međutim, Impact Project mijenja narativ, olakšava trgovinu kreditima za ugljik i omogućava investitorima da direktno finansiraju projekte ekološke održivosti.

Impact projekat ima za cilj optimizaciju procesa trgovanja karbonskim kreditima radi veće efikasnosti. Trenutni tržišni pejzaž je veoma zastario, s državama koje kompanijama izdaju karbonske kredite.

Tokom godina, zainteresovanim kupcima je sve teže da kupe ove kredite, posebno jer je državni sistem izdavanja kredita bio sklon neefikasnosti i birokratiji.

Likvidnost je takođe bila izazovna jer su kompanije imale izazove u trgovanju svojim kreditima.

Uz Impact Project, korisnici konačno mogu zaobići ove probleme jednom zauvijek. Nudi kredite kao nezamjenjive tokene (NFT), omogućavajući svakome da ih lakše trguje. Ove tokene također mogu spaliti njihovi vlasnici ako to žele. Kao rezultat toga, vlasnici kredita imaju potpunu kontrolu nad njima.

IMPT je dostupan u pretprodaji

IMPT, izvorni token Impact projekta, brzo je postao jedan od najuzbudljivijih dostupnih novčića. Za manje od tri mjeseca, imovina je prikupila više od 13 miliona dolara u pretprodaji. Izvanredno postignuće, posebno na tržištu koje je bilo u velikoj mjeri medvjeđe.

Njegova pretprodaja je još uvijek u toku i predstavlja veliku priliku za investitore da ostvare profit. Trenutna cijena je 0,023 dolara, ali će se u sljedećoj fazi pomjeriti na 0,028 dolara. Ovo je jedno od prednosti za investitore koji žele da ostvare dobit, a da pritom čine dobro za životnu sredinu.

Kupite IMPT u pretprodaji odmah

Leave a Reply

Your email address will not be published.