Crypto

Genesis će uskoro proglasiti bankrot, dok će DoJ objaviti značajnu međunarodnu akciju provođenja kriptovaluta – Bitcoin pada

Bloomberg izvještava da se Genesis možda sprema da proglasi bankrot. Problematični kripto zajmodavac nedeljama je bio u senci nelikvidnosti, nakon kreditne krize koja je pogodila kripto industriju.

Genesis je bio jedan od najvećih zajmodavaca u svemiru, često se ponašao kao treća strana za druge kompanije za pozajmljivanje obećavajući prinose daleko iznad svega dostupnog na tradicionalnim finansijskim tržištima.

Bloomberg izvještava da ljudi koji su upoznati s razgovorima koji se vode između Genesisa, jedinice Digital Currency Group-a, i kreditora sugerišu da bi bankrot mogao biti proglašen već ove sedmice.

DCG je najbliža stvar koju kripto ima konglomeratu, au ostalim vijestima DCG je do daljnjeg obustavio tromjesečnu distribuciju dividende.

Strahovi od zaraze – Hoće li DCG i Genesis preživjeti

Genesis kreditori uključuju štediše sa kreditnim proizvodom Earn koji promovira berza Gemini, u vlasništvu blizanaca WInklevoss.

Winklevosovi i Barry Silbert, izvršni direktor DCG-a, upuštali su se u vrlo javnu svađu u kojoj su blizanci optužili Silberta da odugovlači s vraćanjem 900 miliona dolara štedišama Earn-a.

Ostali veliki kreditori uključuju kripto berzu Bitvavo sa sjedištem u Holandiji kojoj se duguje 280 miliona dolara.

Genesisova kreditna kriza je ukorijenjena u kolapsu kripto hedž fonda Three Arrows Capital, a njegovi problemi su dodatno pogoršani kolapsom FTX-a.

Genesis je suspendovao povlačenje u novembru prošle godine.

Pismo akcionarima DCG od 17. januara pojačaće zabrinutost zbog zaraznog uticaja Gensisa na ostatak grupe. DCG ima ulaganja u više od 150 drugih kripto firmi različitih veličina.

U pismu kojim se obavještavaju dioničari o suspenziji dividendi do daljnjeg, Silbert je rekao “”jačanje našeg bilansa kroz smanjenje operativnih troškova i očuvanje likvidnosti””.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *