Crypto

FTX-ova berza Liquid se nada da će sledeće godine vratiti imovinu kupaca

Japanska kripto berza Liquid u vlasništvu FTX-a objavila je planove da započne proces vraćanja imovine klijenata 2023. godine.

Prema saopštenju od 29. decembra objavljenom na svom blogu, berza se sprema da vrati imovinu koju su mu poverili klijenti iz FTX Japan i Liquid Japan, i radi na izveštaju za januar 2023. koji će dodatno izneti detalje.

U saopštenju tima stoji:

“Za sredstva koju su nam povjerili naši klijenti u FTX Japan i Liquid Japan, nastavljamo s razvojem sistema tako da će povlačenje biti moguće sa web verzije Liquid Japan.”

Prema Liquid-u, sistem namjerava da omogući korisnicima koji nisu u mogućnosti da pristupe FTX-u, da provjere svoj FTX Japan saldo na web verziji Liquid Japan, kao i da odatle izvrše isplate. Međutim, očekuje se da će kupci koji koriste Liquid Japan platformu moći da se povuku kao i obično.

Berza je 13. decembra uvjerila svoju zajednicu na Twitter-u da sarađuju sa FTX Dužnicima u vezi sa Liquid-om i da nije zaboravila na svoje klijente.

Povezano: FTX navodno dobija još 3 mjeseca da zaustavi sve operacije u Japanu

Dana 15. novembra, Liquid je zaustavio sva povlačenja nakon krize likvidnosti sa kojom se suočila njegova matična kompanija FTX.

Ubrzo nakon 21. novembra, berza je suspendovala sve trgovinske operacije na svojoj platformi u skladu sa uputstvima FTX Trading-a. Prema objavljenom saopštenju, Liquid Exchange je pauzirao “sve oblike trgovanja” zbog FTX-ovog Poglavlja 11 prijave stečaja.

Dana 9. decembra, Cointelegraph je izvijestio da su japanske vlasti odgodile rok za suspenziju FTX Japan do 9. marta 2023., produžavajući prvobitno vremensko ograničenje za tri mjeseca jer firma nije uspjela vratiti imovinu vjerovnicima iz čuvanja. Sredinom novembra, Japanska agencija za finansijske usluge (FSA) prvobitno je zatražila od FTX Japan da suspenduje poslovne naloge do 9. decembra.

Liquid, osnovana 2014. godine, je mjenjačnica kriptovaluta licencirana prema japanskom Zakonu o platnim uslugama preko svog japanskog operativnog entiteta, Quoine Corporation. Kako je ranije izvijestio Cointelegraph, FTX je kupio Liquid Group i njene podružnice u februaru 2022.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *