Crypto

FTX je partner sa Paradigmom za trgovanje fjučersom jednim klikom

Firma za investiranje u digitalnu imovinu Paradigm najavila je pokretanje trgovine spredovima u partnerstvu sa kripto berzom FTX.

U postu na blogu u petak, Paradigm je rekao da će u okviru FTX partnerstva korisnici moći da koriste trgovanje “jednim klikom” bez “bez rizika” za razliku između spot, trajnih i fiksnih fjučersa na Bitcoin (BTC), Eter (ETH) ), Solana (SOL), Avalanche (AVAX), ApeCoin (APE), Dogecoin (DOGE), Chainlink (LINK) i Litecoin (LTC). FTX će obezbijediti “zagarantovano atomsko izvršenje i čišćenje obje noge” za trgovine.

Prema riječima izvršnog direktora Paradigma Anand Gomesa, aranžman je imao za cilj privlačenje novih kripto investitora zainteresiranih za gotovinu i prijenos novca – korištenje kripto spot kupovine i fjučers instrumenata na FTX-u. Gomes je dodao da bi uvođenje moglo dovesti do ponude novih proizvoda “dalje u nizu”.

Investiciona firma je rekla da je korištenje atomskog izvršenja za oba dijela trgovanja spredovima “strukturno manje rizično” od onih koje se izvršavaju na tradicionalnoj berzi, omogućavajući kreatorima tržišta da “citiraju mnogo niže cijene i u znatno većim veličinama”. Prema Paradigmi, naknade će biti 50% manje od one kada se izvrše dvije pojedinačne otvorene trgovine.

U 2019. godini, Paradigm se udružio s berzom kripto derivata Deribit kako bi pokrenuo rješenje za trgovanje blokovima. Firma je također investirala u nekoliko projekata vezanih za kriptovalute, uključujući doprinos u ulaganju više od milijardu dolara u Citadel Securities, ogranak hedž fonda Citadel, 12 miliona dolara za Synthetix i krug finansiranja od 400 miliona dolara za kripto razmjena FTX.US.

Povezano: Reddit je u partnerstvu sa FTX-om kako bi omogućio ETH naknade za gas za bodove u zajednici

U novembru, Paradigm je pokrenuo fond od 2,5 milijardi dolara za proširenje ulaganja u kripto kompanije i protokole. Suosnivač Paradigme Fred Ehrsam rekao je u to vrijeme da je firma “tek počela”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *