Crypto

FTX Japan planira nastaviti s povlačenjem do 2023. godine: Izvještaj

Podružnica FTX-a za kriptovalute u Japanu, FTX Japan, navodno planira da nastavi sa povlačenjem do kraja 2022.

Prema izvještaju japanske novinske kuće NHK od 21. novembra, FTX Japan se priprema za nastavak povlačenja. Japanska agencija za finansijske usluge, ili FSA, zatražila je od berze da suspenduje poslovne naloge 10. novembra pre nego što je FTX grupa proglasila bankrot u Sjedinjenim Državama za više od 130 povezanih kompanija, uključujući FTX Japan Holdings, FTX Japan i FTX Japan Services.

Dana 11. novembra, FSA je objavila da je poduzela administrativne mjere protiv FTX Japan usred izvještaja da se njegova matična kompanija “suočava s kreditnom neizvjesnošću”. Naredbe su zahtijevale od FTX Japan da obustavi transakcije derivata na šalteru i povezane marže, kao i nove depozite korisnika od 10. novembra do 9. decembra, osim ako finansijski regulator ne odredi drugačije. FTX Japan je također trebao dostaviti plan do 16. novembra o tome kako je berza namjeravala zaštititi investitore i pružiti transparentnost o trenutnoj situaciji.

Pozivajući se na neimenovanog direktora na japanskoj burzi, NHK je izvijestio da je FTX Japan imao otprilike 19,6 milijardi jena u gotovini – više od 138 miliona dolara – od 10. novembra kada je prestao s radom. Kompanija sa sjedištem u Japanu također je navodno bila na prodaju usred stečajnog postupka FTX Tradinga u Sjedinjenim Državama.

Povezano: FTX fijasko znači nadolazeće posljedice za kriptovalute u Washingtonu

Ostale podružnice FTX-a poduzele su slične radnje kao odgovor na tekući spor protiv kompanije. Liquid, jedna od kompanija FTX grupe takođe sa sjedištem u Japanu, objavila je 20. novembra da je pauzirala “sve oblike trgovanja” zbog toga što je firma podnijela zahtjev za bankrot prema Poglavlju 11. LedgerX, u vlasništvu FTX US pod firmom West Realm Shire Usluge, mogu biti izuzeti kao dužnik u FTX-ovoj prijavi stečaja.

Leave a Reply

Your email address will not be published.