Crypto

Finansijske vlasti Singapura daju licencu SBI-jevom ogranku za digitalnu imovinu

Monetarna uprava Singapura, ili MAS, dala je SBI Digital Markets-u, podružnici ogranka za digitalnu imovinu japanskog finansijskog giganta SBI Holdings, licencu za obavljanje određenih reguliranih aktivnosti u zemlji.

U najavi od četvrtka, MAS je rekao da je SBI Digital Markets dodijelio licencu za usluge tržišta kapitala nakon što je firma dobila načelno odobrenje u maju. Firma, čija matična kompanija nudi čuvanje i trgovinu digitalnom imovinom, pružat će usluge skrbništva, proizvode tržišta kapitala i savjetodavne usluge u oblasti korporativnih finansija u Singapuru kao regulirani posao. Planira i pokretanje platforme za digitalne vrijednosne papire.

“Ovo je uzbudljiva prekretnica za SBI Digital Markets, koja će igrati glavnu ulogu u osnovnoj misiji SBI DAH-a da ponovo zamisli i transformiše tržišta kapitala i bankarske lance vrijednosti kroz implementaciju digitalne tehnologije”, rekao je izvršni direktor SBI Digital Asset Holdings Fernando Luis Vázquez Cao.

SBI Digital Markets je podružnica SBI Digital Asset Holdings, ogranka za digitalnu imovinu jedne od najvećih finansijskih institucija u Japanu, SBI Holdings. Kompanija je nedavno obustavila sve rudarske operacije u Rusiji zbog kripto zime i uloge zemlje u ratu protiv Ukrajine. SBI Holdings je također u augustu izvijestio da je jedan od njegovih subjekata, Clear Markets, dobio odobrenje od američke Komisije za trgovinu robnim fjučersima da ponudi proizvode kripto derivata sa fizičkim poravnanjem.

Povezano: Singapur MAS ispituje kripto firme uoči novih propisa: Izvještaj

Kao glavni finansijski regulator u Singapuru, MAS ima ovlasti da dodeljuje licence kompanijama koje imaju za cilj da ponude usluge vezane za kriptovalute stanovnicima zemlje — oblast je trenutno dom kripto berze Crypto.com i osnivača Terraform Labs, Do Kwon. Pružalac usluga Filecoin RRMine Global objavio je u utorak da planira premjestiti svoje sjedište u Singapur kao odgovor na “pooštrena ograničenja upotrebe kriptovaluta” u Kini.

Leave a Reply

Your email address will not be published.