Crypto

Financijska eksploatacija Skywarda navodno rezultira gubitkom od 3 miliona dolara

Skyward finance, IDO platforma koja omogućava pravednu distribuciju tokena za projekte na NEAR protokolu, navodno je iskorištena za 1,1 miliona NEAR tokena, čija je vrijednost procijenjena na 3 miliona USD u vrijeme objavljivanja.

Vijest je na Tviteru podijelio moderator zajednice Aurora Lab-a Sanket Naikwadi, koji je izjavio da je eksploataciju prvi primijetio član NEAR protokolarne zajednice, koji se naziva @Nearscout.

Prema seriji tvitova o eksploataciji, Ref finance — višenamjenska DeFi platforma koju vodi zajednica i izgrađena na NEAR protokolu — i Skyward tim su obaviješteni o odlasku.

Eksploatator je navodno pokrenuo odliv tako što je kupio mnogo tokena prema nebu na Ref Finance-u, a „zatim ih otkupio preko Treasury-a na Skyward Finance.“, gdje izgleda da su „dobili mnogo BLIKO nego što je 1 SKYWARD vrijedio“.

Naikwadi je upozorio vlasnike SKYWARD tokena da otkupe ili zamjene svoje tokene gdje god mogu i da više ne komuniciraju sa Skyward Finance, dodajući da se „Haker već povukao BLIZU na mnogo različitih novčanika“.

Povezano: Jedva na pola puta i oktobar je već najveći mjesec u kripto hakovima: Finance Rafined

Čini se da su eksploatacije unutar Defi ekosistema u porastu. Blockchain analitička firma Chainalysis nedavno je označila oktobar 2022. kao „najveći mjesec u najvećoj godini ikada za hakerske aktivnosti“.

Dana 12. oktobra, Cointelegraph je izvijestio da je 100 miliona dolara vrijedne kriptovalute izvučeno sa berze Mango Markets decentralizovanih finansija (DeFi) bazirane na Solani, što je dovelo do pada tokena za 52%. Istog dana eksploatacije Mango Marketa, TempleDAO je takođe eksploatisan za 2 miliona dolara.

Leave a Reply

Your email address will not be published.