Crypto

Fiksne kamatne stope za stvaranje DeFi 2.0 za institucije, kaže bivši izvršni direktor banke

Infinity Exchange, nova platforma koja pruža institucionalnu efikasnost kapitala u decentralizovanim finansijama (DeFi), objavila je početnu vrednost od 4,2 miliona dolara koja je pronađena u pokušaju da se podstakne institucionalno usvajanje DeFi-ja.

Infinity Exchange predvodi bivši izvršni direktor kompanije Morgan Stanley Kevin Lepsoe, koji je napustio svijet tradicionalnih finansija s pogledom na mogućnosti koje se pružaju investitorima kroz DeFi.

Međutim, osnivač kaže da su institucionalna ulaganja ključna za izgradnju sljedeće evolucije DeFi 2.0 za jake ekonomske temelje.

Prema Lepsoeu, sa pristupom kompletnom paketu proizvoda sa potpunim stopama, sa fiksnim i promenljivim stopama, postojaće sigurnije mogućnosti za institucionalne investitore i jednakost u stopama za pojedince.

“Ljepota je što će sada individualni investitori imati utjehu znajući da imaju pristup istim tržištima kao i institucionalni investitori, i nije važno da li daju ili pozajmljuju 100 ili 10 miliona dolara.”

Lepsoe ističe da je veliki pad trenutnog prostora DeFi 1.0 nepovezanost između tržišta s promjenjivim stopama i tržišta s fiksnom kamatnom stopom. U takvim slučajevima, kao što je trenutna postavka DeFi-ja, kapital ne može lako teći, što uzrokuje da tržišta ne rade u zajednici jedno s drugim.

Sredstva dobijena iz posljednje runde će ići za Infinity razvoj ponude proizvoda, uključujući tržišta s fiksnom i promjenjivom kamatnom stopom, kao i tržišta fjučersa i spot trgovanja, između ostalog.

Povezano: Povezanost kriptovaluta sa mainstream finansijama mogla bi uskoro donijeti još više krvarenja

Pružajući elemente TradFi-ja, kao što je kompletan protokol finansijskih tržišta sa fiksnim i promjenjivim kamatnim stopama, ohrabruje velike institucije da zakorači u nepoznato. Lepsoe je za Cointelegraph rekao da ovo takođe pomaže da se nadoknade trenutni nedostaci trenutnih DeFi protokola, poput onih gore pomenutih.

„Integracijom karakteristika proizvoda i uvođenjem efikasnijeg upravljanja kolateralom, omogućavamo većem broju igrača da pristupe tržištima i trguju na mnogo novih načina koji ranije nisu bili mogući.”

Lepsoe procjenjuje da su takvi alati za velike investitore glavni dio temelja potencijalnog rasta tržišta do “1000 puta više nego što je danas”.

Ovaj razvoj događaja dolazi kada institucionalni investitori posmatraju prostor. Neka istraživanja pokazuju da oko osam posto institucionalnih investitora vjeruje da će kriptovalute nadmašiti tradicionalna ulaganja u sljedećih deset godina.

Leave a Reply

Your email address will not be published.