Crypto

Fidelity planovi NFT tržište: Nifty Newsletter, 21.–27. decembar

U ovonedeljnom biltenu pročitajte o investicionom gigantu Fidelity koji planira da uđe u prostor nezamenljivih tokena (NFT) i kako će italijansko NFT tržište rasti. Provjerite kako sjevernokorejski hakeri koriste phishing web stranice da ciljaju vlasnike NFT-a i poslušajte razgovor s Crypto Raidersima u NFT Steez podcast. I, ne zaboravite ovonedeljne Nifty News sa japanskom firmom za igre na sreću Square Enix koja ulaže milione u razvojnog programera NFT igara.

Fidelity planira NFT tržište i finansijske usluge u metaverzumu

Investiciona firma Fidelity je 21. decembra podnela tri prijave za žigove Uredu za patente za žigove Sjedinjenih Država. Podnosi zaštitnog znaka pokrivaju NFT, NFT tržišta i metaverse investicione usluge, što sugeriše da firma planira da uđe u taj prostor.

Čini se da je jedan od fokusa firme metaverzum, što pokazuje da bi jednog dana mogla ponuditi investicijske usluge unutar virtualnih svjetova. Ponude mogu uključivati ​​različite fondove kao što su zajednički fondovi i penzioni fondovi.

Nastavi čitati…

Italija stvara renesansu kripto umjetnosti: izvještaj o tržištu NFT-a

Nedavni izvještaj koji je objavio Research and Markets predviđa da će Italija imati rast od 47,6% na svom NFT tržištu do kraja 2022. Sa ovim će ukupna vrijednost italijanskog NFT tržišta biti 671 milion dolara.

U izvještaju se takođe predviđa da će NFT industrija u zemlji imati godišnju stopu rasta od 34,6% u narednih pet godina, sa procijenjenom vrijednošću potrošnje od oko 3,6 milijardi dolara u 2028.

Nastavi čitati…

Sjevernokorejski hakeri kradu NFT-ove koristeći skoro 500 phishing domena

Dan prije Božića, blockchain sigurnosna firma SlowMist istakla je da su sjevernokorejski hakeri pokrenuli široku kampanju usmjerenu na korisnike NFT-a. Prema izvještaju, napadači su kreirali skoro 500 phishing domena kako bi namamili potencijalne žrtve.

Neke web stranice su oponašale popularna NFT tržišta kao što su OpenSea, X2Y2 i Rarible. Lažne web stranice su također pokušale imitirati projekat povezan s nedavnim Svjetskim prvenstvom.

Nastavi čitati…

Nifty News: Square Enix ulaže u NFT gaming firmu, Beeple govori o budućnosti NFT umjetnosti i još mnogo toga

Japanski gigantski gigant Square Enix nedavno je uložio oko 53 miliona dolara u kreiranje mobilnih i blockchain igara i pokretanje metaverse inicijative. Najava je nagovijestila da je kompanija u partnerstvu sa programerom igara Gumijem kako bi napravila tržište fokusirano na igre NFT.

Nastavi čitati…

Pogledajte Cointelegraph’s NFT Steez podcast

Hvala vam što ste pročitali ovaj sažetak najzapaženijih dešavanja ove sedmice u NFT prostoru. Dođite ponovo sljedeće srijede za više izvještaja i uvida u ovaj prostor koji se aktivno razvija.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *