Crypto

Evo zašto bi Solana cijena mogla narasti na 50 dolara – ali se boriti, potez da biste zaradili kripto je isplativija alternativa

Cijena solane je danas pala za 1%, pala je na 21,03 dolara u posljednja 24 sata. Njegov trenutni nivo predstavlja povećanje od 26% u sedmici i porast od 71% u posljednjih 30 dana, pri čemu je kriptovaluta prvog sloja kompenzirala neke od strmih gubitaka koje je pretrpjela prošle godine.

A s obzirom da SOL ima koristi od lansiranja meme tokena BONK baziranog na Solani, vjerovatno je da će altcoin nastaviti da se oporavlja kako Solana privlači više prometa. Međutim, budući da ovaj proces oporavka može potrajati, trgovcima je nedvojbeno bolje da se okrenu pretprodajnim tokenima za kratkoročne dobitke, a među njima je Fight Out za zaradu kriptovaluta koja najviše obećava.

Evo zašto Solana cijena može porasti na 50 dolara

SOL-ovi indikatori nastavljaju da pokazuju snažan zamah, sa indeksom relativne snage (ljubičasta) koji je ostao blizu 70, uprkos tome što je pao prije nekoliko dana. U isto vrijeme, njegov 30-dnevni pokretni prosjek (crveni) raste prema svom prosjeku od 200 dana (plavi), što sugerira da bi SOL mogao biti usred proboja na novi dugoročni nivo.

SOL je vjerovatno zbog velikog rasta, s obzirom na to da je bio toliko preprodavan u posljednjih nekoliko mjeseci. Ova preprodaja je dijelom bila proizvod prekida sistema koji su umanjili povjerenje u Solanu, a dijelom i rezultat kolapsa FTX-a, pri čemu je sada bankrotirana berza bila glavni pobornik blok lanca prvog sloja.

Međutim, s obzirom da je Solana u drugoj polovini 2022. izbacila niz ažuriranja, sada se čini da je na putu oporavka. To je naglašeno činjenicom da je SOL-ova cijena porasla za 70% u posljednjih mjesec dana, što ga čini jednim od najvećih kovanica s najboljim učinkom u ovom periodu.

Kao što gornji tvit pokazuje, Solana se može pohvaliti jednom od najprometnijih razvojnih zajednica u ekosistemu kriptovaluta. Kao takav, vjerovatno će nastaviti da raste, privlačeći više protokola i dapp-ova, i povećavajući svoju ukupnu vrijednost na nivoima koji su svjedočili prije godinu dana.

Zbog toga je vjerodostojno predviđati velike skupove za SOL kasnije tokom godine. Ostaje 92% ispod svog dosadašnjeg maksimuma od 259,96 dolara, što ukazuje na to da je srednjoročni cilj od 50 dolara više nego izvodljiv.

SOL je zadnji put iznosio 50 dolara u maju prošle godine. Pod pretpostavkom da globalna ekonomija i dalje uživa u ohrabrujućim makroekonomskim vijestima (npr. opadanje inflacije), i pod pretpostavkom da tržište kriptovaluta neće pretrpjeti druge velike kolapse, SOL bi se mogao vratiti na ovaj nivo do sredine godine.

Kupite Solanu sada

Zašto se boriti Prelazak da zaradite kriptovalute može biti isplativije

Naravno, loša strana ovoga je što će vlasnici SOL-a morati čekati da se makroekonomska slika značajno poboljša prije nego što budu svjedoci značajnih dobitaka. Kao takvi, trgovci koji traže kratkoročne dobitke možda će radije tražiti alternative, pri čemu su tokeni prije prodaje možda najbolja opklada na onome što (vjerovatno) ostaje medvjeđe tržište.

Na primjer, Lucky Block (LBLOCK) je u februaru zabilježio povećanje od čak 6,000%, u poređenju sa prodajnom cijenom od 0,00015 dolara. Uzmimo još jedan primjer, Tamadoge (TAMA) je porastao za čak 1.800% u odnosu na pretprodajnu cijenu u oktobru, kada je uvršten na OKX.

Iako su ova dva novčića očito završila svoju pretprodaju, još uvijek postoje razne prodaje koje se trenutno dešavaju. Jedna od najperspektivnijih, barem u smislu osnova novčića koji se prodaje, je Fight Out’s (FGHT), ambiciozna platforma za zaradu koja kombinuje treninge iz stvarnog života sa Web3.

Baziran na Ethereumu, Fight Out ima za cilj poboljšanje na ranijim M2E platformama kao što je STEPN. Odnosno, pratit će i nagrađivati ​​mnogo širi izbor vježbi, uključujući boks, dizanje utega i jogu, dok će također nuditi niz tečajeva u aplikaciji i IRL tečajeva u vlastitim brendiranim teretanama.

Prodaja njegovog FGHT tokena — koji će se koristiti za pretplate i za plaćanje treninga sa trenerima — već je prikupila preko 3 miliona dolara. U ovom trenutku, 1 FGHT je na rasprodaji za 0,0166 dolara, iako se ova cijena povećava u sljedećoj fazi prodaje.

Prodaja će se završiti 31. marta, a FGHT će od 5. aprila dobiti svoje prve liste na berzi. Investitori mogu učestvovati u prodaji tako što odu na njegovu službenu web stranicu i povežu svoje Connect Wallet ili MetaMask novčanike.

Posjetite Fight Out Now

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *