Crypto

Evo nivoa cijena Bitcoina koje možete gledati kako BTC pada za 5% od najviših

Bitcoin (BTC) je pao 12. avgusta pošto je počelo da se oblikuje očekivano smanjenje sa dvomesečnih maksimuma.

BTC/USD 1-satni grafikon svijeća (Bitstamp). Izvor: TradingView

200-sedmični pokretni prosek postaje pivot

Podaci iz Cointelegraph Markets Pro i TradingView pokazuju da je BTC/USD pao na 23.615 dolara na Bitstamp-u prije dnevnog otvaranja na Wall Streetu, što je označilo 24-satne gubitke od oko 5,2%.

Par je doživio svoj najviši nivo od 13. juna kao entuzijazam zbog pada inflacije u Sjedinjenim Državama u kombinaciji s vijestima da je najveći svjetski menadžer imovine, BlackRock, pokrenuo Bitcoin privatni fond.

Dok su se neki komentatori nadali da će se Bitcoin boriti s otporom bliže 30.000 dolara kao rezultat, drugi su ostali oprezni, uz sumnje da bi mogao uslijediti novi trend pada.

“Obim umire. Kanali nisu impulsi već korekcije”, napisao je popularni trgovački račun Il Capo iz Crypto u svom najnovije ažuriranje na dan.

“Većina ljudi očekuje 28 hiljada ili više, ali veliki nivo je 25000-25500.”

Daljnji post je ojačao ideju da je nedavna dobit bila dio “oporavaca medvjeđeg tržišta”.

Kolega trgovac Jibon je u međuvremenu skrenuo novu pažnju na 200-nedeljni pokretni prosek bitkoina (MA), trenutno blizu 23.000 dolara.

Nakon što ga je povratio tokom naleta, važan nivo podrške medvjeđem tržištu sada se brzo približavao kako je spot cijena oslabila.

„Ako 200 MA odbije, spreman za pad“, on upozorio u dijelu svježeg posta tog dana.

Ethereum ostaje “veoma jak”

U međuvremenu, u pozitivnijem tonu, Crypto Ed je ostao pri predviđanjima daljeg dobitka i za Bitcoin i za najveći altcoin Ethereum (ETH).

Povezano: Dolazi ranije: ETH programeri pomjeraju datum spajanja

Nakon što je nazvao putovanje na 1.900 dolara za ETH/USD, proboj na 29.000 dolara je još uvijek bio na kartama za BTC/USD, rekao je tog dana.

U pratećem ažuriranju na YouTube-u, Crypto Ed je dodao da bi, ukoliko bi došlo do sljedećeg pokretanja, odgovarajuća duga pozicija za BTC bila 23,400 dolara.

“Postoji li nešto medvjeđe za mene? Mislim samo ako idemo ispod 22.000 dolara i imamo retest medvjeđeg nivoa na tom nivou,” nastavio je.

Što se tiče Ethereuma, kolega trgovac TechDev opisano cijena kao “veoma jaka”, uz napomenu da je ETH/USD povratio svoj 20-sedmični eksponencijalni pokretni prosjek dok se BTC/USD “još uvijek bori” protiv 10-nedeljnog ekvivalenta.

ETH/USD 1-satni grafikon svijeća (Binance). Izvor: TradingView

Stavovi i mišljenja izneseni ovdje su isključivo autorovi i ne odražavaju nužno stavove Cointelegraph.com. Svaki potez ulaganja i trgovanja uključuje rizik, trebali biste sami istražiti kada donosite odluku.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *