Crypto

Evo kako izgleda SBF-ova lažna elektronika ‘North Dimension’

Dok se zloupotrebe FTX-a nastavljaju pojavljivati ​​i tužilaštvo ih otkriva, ispostavilo se da su klijenti osramoćene kripto berze slali novac lažnoj elektronskoj online prodavnici, koju je navodno otvorio Sam Bankman-Fried.

U svojoj žalbi, podnesenoj 13. decembra, Komisija za vrijednosne papire i berzu Sjedinjenih Država (SEC) spomenula je North Dimension Inc, podružnicu Alamede koja je bila vitalni dio finansijskih malverzacija FTX-a. Prema pritužbi, Bankman-Fried je naložio FTX-u da klijenti šalju sredstva na bankovne račune North Dimension u nastojanju da sakrije činjenicu da se sredstva šalju na račun koji kontrolira Alameda.

Povezano: SBF se sastao sa Bajdenovim višim savetnicima 2 meseca pre kolapsa FTX-a: Izveštaj

Ali najneobičnija činjenica o kompaniji, registrovanoj na istoj adresi u Kaliforniji kao i FTX SAD, jeste njena lažna veb lokacija. Sada dostupna samo preko WebArchivea, čini se da je stranica elektronika. Međutim, nema dokaza da bi se nešto moglo kupiti od Sjeverne dimenzije.

Klikom na bilo koju stavku, na primjer, MacBook Pro sa cijenom od 1.199 dolara i ekranom od 13 inča, vodi se do stranice „Zatraži ponudu“, gdje se može ostaviti svoju poruku i kontakte na web stranici. Kako stoji tekst na stranici, „Sarađujemo sa ambicioznim brendovima i ljudima; voljeli bismo da zajedno izgradimo nešto sjajno.”

Sajt je takođe tvrdio da sarađuje sa „svetskim premium brendovima“, ali logotipi prikazani u sekciji za partnere jedva da su poznati onima koji bi želeli da kupe laptop ili pametni telefon.

Trešnja na torti je sigurno rubrika “O nama” na web stranici, čije bi tekstove mogla napisati i ne najpametnija umjetna inteligencija.

Nakon što je pušten uz kauciju od 250 miliona dolara, SBF je navodno unovčavao velike količine kriptovalute. Prema on-chain istrazi koju je proveo DeFi edukator BowTiedIguana, on je unovčio 684.000 dolara u kripto za razmjenu na Sejšelima.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *