Crypto

Ethereum ICO prijenos adrese kitova 145.000 ETH sedmica prije spajanja

Ethereum (ETH) kit novčanik koji je učestvovao u Genesis Initial Coin Offering (ICO) i dobio oko 150.000 ETH u 2014. ponovo je aktiviran 14. avgusta nakon tri godine mirovanja.

Whale adresa je prebacila 145.000 ETH u više novčanika dok je cijena Ethera porasla na novi tromjesečni maksimum od preko 2.000 dolara. Transferi su izvršeni u paketu od 5.000 ETH po transakciji i nekoliko transfera od preko 10.000 ETH. Ukupna vrijednost prenesenog ETH je preko 280 miliona dolara, a adresa novčanika trenutno ima stanje od 0,107 ETH.

Transakcije novčanika iz Ethereum ICO ere Izvor: Etherscan

Transfer od 145.000 ETH bio je tek druga instanca nakon ICO-a kada je kit novčanik aktiviran, a prvi je došao u julu 2019. kada je novčanik poslao 5.000 ETH na Bitfinex3 berzu sa trgovanjem ETH po 219 dolara, a vrijednost cijele transakcije je bila samo preko milion dolara.

Kretanje tako velike količine ETH-a izazvalo je reakcije zajednice, a mnogi su tvrdili da bi to moglo biti moguće odlaganje prije spajanja, službenog prelaska trenutnog blockchaina zasnovanog na Proof of Work (PoW) na proof-of-stake (PoS) jedan. Međutim, važno je napomenuti da se većina transakcija vrši na nepoznate novčanike, a ne na razmjenu.

Čak i ako kit na kraju odluči da odbaci svojih 145.000 ETH, pritisak na prodaju od 250 miliona dolara ne smatra se dovoljno značajnim da bi pokrenuo tržišni dump. Nekoliko drugih vjeruje da kit možda pokušava uložiti svoj ETH kako bi postao validator na PoS mreži i generirao pasivan prihod.

Prelazak Ethereuma na mrežu baziranu na PoS-u zakazan je za 15. septembar nakon uspješnog spajanja Goerli testneta s Beacon lancem (PoS lanac aktiviran 2020.), posljednja proba prije službene tranzicije.

Povezano: 3 kriptovalute koje nadmašuju cijenu ETH zahvaljujući Ethereum-ovom spajanju

Spajanje u septembru 2022. smatra se jednom od najznačajnijih nadogradnji za drugu najveću kriptovalutu od njenog nastanka 2015. Proces tranzicije u tri faze započeo je 2020. godine, a nakon nekoliko odlaganja i integracije testneta, sve je spremno za službeni PoS tranzicija u trećoj sedmici septembra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *