Crypto

ETH bi se mogao konsolidovati kako uzbuđenje spajanja nestane, kaže stručnjak

Nakon skoka cijena Ethereuma (ETH) prošle sedmice, kriptovaluta sada možda ulazi u fazu konsolidacije, kaže glavni investicijski direktor IDEG-ove firme za upravljanje imovinom.

U izvještaju koji je u ponedjeljak podijelio s Cointelegraphom, autor izvještaja, Markus Thielen, rekao je da je, iako je prije šest sedmica bio optimističan po pitanju cijena ETH-a, sada postao “oprez”.

Teza je zasnovana na makro faktorima i analizi cijena kriptovalute, uz napomenu da Fed i dalje “pojačava svoj program kvantitativnog pooštravanja (QT) koji crpi likvidnost”, uz napomenu da su cijene ETH dosegle tehnički otpor na oko 1.800 dolara.

Firma za upravljanje imovinom također je napomenula da je to došlo jer je Ethereum doživio pad od 47% u mrežnim prihodima, smanjenje ukupnog volumena zaključanog (TVL) i također je došlo do smanjenja tržišne kapitalizacije stabilnih coin-a s USDC-om koji je doživio odliv od 1,1 milijarde dolara preko prošle sedmice.

Govoreći za Cointelegraph u utorak, IDEG-ov glavni investicijski direktor Markus Thielen je napomenuo da nedavni rast cijena nije podržan promjenom fundamentalnih vrijednosti.

Thielen također vjeruje da hype oko „Ethereum Merge“ sada doživljava opadajući trend, što ilustruju nedavni podaci Google pretrage.

Izvor: “Ethereum Merge” rezultati Google trendova: Google, IDEG Research.

Thielen je sugerirao da ovaj “umor od spajanja” ukazuje na to da je ETH postavljen za period konsolidacije prije predstojećeg spajanja 19. septembra. Ali Thielen je također dodao da bi to moglo otvoriti vrata za više mogućnosti kupovine:

“U idealnom slučaju, pad na kraj avgusta bi nas pripremio za još jedan sjajan početni nivo”.

Povezano: Profesionalni trgovci mogu koristiti ovu strategiju Ethereum opcija „skloni riziku“ da igraju spajanje

Thielen je također prokomentirao zanimljivu korelaciju između cijene ETH-a i rezultata Google pretrage Ethereum Merge-a koja je trenutno u igri:

“To je dobar pokazatelj za sentiment i interesovanje, ali će se na kraju pokvariti i postati nevažan. Ipak, to bi moglo ponuditi neke uvide u vremenski raspored trenutne promjene cijene Ethereuma u događaju”.

Nakon spajanja, Thielen smatra da će na cijenu ETH-a najviše uticati brzina povećanja stope usvajanja:

„Iako bi naknade za gas mogle ostati iste, kriva usvajanja možda neće rasti tako brzo kao što se mnogi nadaju, ovo bi moglo učiniti ETH blago vrednovan, kada se mjeri u smislu čistog novčanog toka“.

ETH trenutno ima cijenu od 1,587 USD u vrijeme pisanja, što je pad od 6,24% u posljednja 24 sata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *