Crypto

Enterprise kripto skrbništvo Fireblocks integrira Tokeny za kovanje tokena

Firma za čuvanje kriptovaluta za preduzeća Fireblocks je spremna da ponudi usluge kovanja tokena kroz novu integraciju sa platformom Tokeny prilagođenom Ethereum-u i poligonu.

Nova funkcija omogućava preduzećima i fizičkim licima da kuje i upravljaju dozvoljenim tokenima, digitalnim vrijednosnim papirima, stabilnim coinima i programima lojalnosti u raznim aplikacijama za trgovanje, mrežama plaćanja i digitalnim bankama. Fireblocks i Tokeny koriste ERC-3643 sigurnosne tokene postavljene na Ethereum i Polygon blockchains.

Fireblocks pruža poslovno rješenje za premještanje, pohranjivanje i izdavanje digitalne imovine berzama, šalterima za pozajmljivanje, skrbnicima, bankama, trgovačkim centrima i hedž fondovima. Tehnologiju Fireblocks koristi više od 1.300 finansijskih institucija, a kompanija tvrdi da je do sada obradila više od 3 biliona dolara u transferima digitalne imovine. Najnovija integracija nudi korisnicima institucionalnog nivoa mogućnost izrade i upravljanja svojim tokenima uz upravljanje konvencionalnim portfeljima kriptovaluta.

Povezano: Fireblocks preuzima platformu za plaćanje stabilnih kovanica First Digital

Kompaniju su 2019. osnovala tri stručnjaka za sajber sigurnost koji su istraživali niz hakova na južnokorejskim berzama koje je sprovela Lazarus grupa za Check Point Research. Trio je formirao Fireblocks kao sigurnu platformu za finansijske institucije za zaštitu digitalne imovine od online prijetnji koristeći MPC tehnologiju za osiguranje privatnih ključeva i API vjerodajnica.

Kompanija se smatra jednorogom kriptovaluta, prikupivši znatno više od 500 miliona dolara u tri godine od svog osnivanja. Njegova lista korporativnih korisnika uključuje mjenjačnice kriptovaluta, hedž fondove, market mejkere i šaltere za trgovinu na šalteru kao što su BlockFi, eToro, Galaxy Digital, Celsius i Crypto.com.

Fireblocks je nedavno procijenjen na preko 8 milijardi dolara u januaru 2022., nakon serije E prikupljanja sredstava u kojoj su ukupna ulaganja prikupljena na nešto manje od 800 miliona dolara.

Tokeny je imao bogatu 2021. godinu, obrađujući imovinu vrijednu 28 milijardi dolara koja je tokenizirana kroz njegova rješenja. Tehnologija kompanije omogućava finansijskim institucijama da izdaju, prenose i upravljaju vrijednosnim papirima i tokenima koji su međusobno funkcionalni u Ethereum i Polygon blok lancima.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *