Crypto

Ekspanzija kratkoročnih vlasnika BTC-a sugeriše ‘konačno ispiranje’ prodavaca

Nedavni skok u kratkoročnim vlasnicima BTC-a mogao bi signalizirati “konačno ispiranje” prodavaca, što znači da su se događaji kapitulacije odigrali, ostavljajući tržište spremnim za mjesecima akumulacije.

Najnovije Sedmica na lancu Izvještaj kompanije za analizu tržišta Glassnode od 15. avgusta ističe da su kratkoročni vlasnici (STH) povećali svoja ulaganja za 330.000 BTC od katastrofalnog kolapsa LUNA u maju. Kao rezultat toga, oni mogu biti kanarinci u rudniku uglja koji signaliziraju put ka oporavku tržišta.

Tokom masovnih rasprodaja koje su počele od maja do juna, kratkoročni vlasnici bitkoina (BTC) uspostavili su novi trend kupovinom izuzetno jeftinih kovanica na ili ispod 20.000 dolara, što ih stavlja u „povoljan finansijski položaj“.

U izvještaju se navodi da se čini da su odljev od oko 200.000 kovanica od dugoročnih vlasnika (LTH) i neto odlivi razmjene od maja glavni doprinosili povećanju ponude STH. Sve u svemu, ovi događaji ukazuju na to da je došlo do kapitulacije i da su STH „uskočili tokom ispuštanja i sada posjeduju kovanice s mnogo nižom osnovom cijene“.

STH se definišu kao novčanici koji drže BTC ne više od 154 dana. Oni postaju LTH sa 155 dana.

Tipično, STH kupuju kovanice po ili blizu povijesno visokim cijenama i prodaju ih mnogo niže jer je „ekstremna akumulacija STH obično paralelna s formiranjem vrha na tržištu bikova“. Međutim, Glassnode je naveo da su kupci iz maja i juna stvorili „konstruktivnu divergenciju“ u sprečavanju tog trenda.

„Takvi događaji opisuju transfer kovanica novim kupcima koji su u početku klasifikovani kao STH, ali imaju nisku cijenu, ali su od tada u povoljnoj finansijskoj poziciji za HODL“, dodaje se.

Povezano: Cijena bitkoina se ispravlja nakon udara o zid na višemjesečnoj opadajućoj liniji trenda

Glassnode sugerira da je sljedeći aspekt zaokreta na tržištu koji analitičari moraju razmotriti jeste da li novi STH iz maja i juna „imaju uvjerenje da se drže“ i da li doprinose daljem rastu cijena.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *