Crypto

Ekološki prihvatljiva kriptovaluta je uzbuđena ESG investitorima

IMPT je potpuno nova kriptovaluta fokusirana na promjenu svijeta karbonskih kredita na bolje.

Projekat je dobijao na snazi ​​tokom proteklih nekoliko nedelja, sa impresivnim stopama učešća u njegovoj pretprodaji što znači da je kompanija sada uspešno prikupila skoro 13 miliona dolara za finansiranje njihove vizije – ovo je još impresivnije kada se uzme u obzir da kripto tržišta su trenutno izuzetno loša, s većinom imovine pala za najmanje 80%, a berze stalno rastu.

Trenutni sistem karbonskih kredita je zastario

Trenutno stanje karbonskih kredita zavisi od zastarjelog sistema, u kojem karbonske kredite izdaje država za korištenje kompanijama.

To znači da kompanijama postaje nevjerovatno skuplje da zagađuju u bilo kojoj datoj godini, jer se svake godine izdaje manje kredita za ugljik.

Ovo je stari sistem i znači da se karbonski krediti suočavaju sa prirodnim problemima kada je u pitanju skaliranje i veći uticaj.

Štaviše, sadašnji sistem karbonskih kredita je takav da je vrlo teško trgovati njima, a oni su vrlo neprozirni.

Podsticanje “odgovorne kupovine”

IMPT se nada da će karbonske kredite koristiti ne za dobrobit velikih zagađivača, već za potrošače.

Nagrađivanjem potrošača koji kupuju u kompanijama koje su vrlo prijateljske prema ESG-u, oni su u mogućnosti osigurati da ESG kompanije postanu bolje kapitalizirane i podstaknu kompanije da slijede takve ciljeve.

Svako ko kupuje preko IMPT platforme (sa preko 25.000 različitih kompanija) ima pravo da zaradi IMPT nagrade kao povrat novca.

Trenutno, IMPT tim je uspeo da uklopi niz impresivnih imena kroz njihov partnerski program, sa industrijskim divovima kao što su Amazon i Microsoft.

Karbonski krediti kao NFT

Korištenjem NFT-a kao karbonskih kredita, cijeli ekosistem karbonskih kredita može se učiniti efikasnijim, transparentnijim i pravednijim.

Kada potrošač zaradi IMPT kao povrat novca za svoju potrošnju, može izabrati ili da zadrži token ili da ga iskoristi za NFT kredita za ugljik.

Proces otkupa znači da se IMPT spaljuje, što token čini oskudnijim.

Skoro 13 miliona dolara prikupljeno na pretprodaji

IMPT pretprodaja je ostvarila dosljedan napredak i sada je uspješno prikupila 13 miliona dolara.

Pretprodaja se odvija na način da cijena IMPT-a postepeno raste sa svakom etapom.

Trenutno se token prodaje po cijeni od 0,018 dolara, ali će se u sljedećoj fazi pretprodaje povećati na 0,023 dolara.

Leave a Reply

Your email address will not be published.