Crypto

DeFi protokol prikuplja 10 miliona dolara od Bitfinexa, Ava Labs uprkos turbulentnom tržištu

Tekuće tržište kripto medvjeda pokazalo se kao tržište graditelja jer investicije nastavljaju pronalaziti obećavajuće projekte.

Onomy, Cosmos blockchain ekosistem, upravo je osigurao milione od investitora za razvoj svog novog protokola. Projekat spaja decentralizovane finansije (DeFi) i devizno tržište kako bi se potonje povezalo.

Prema rečima programera, poslednja runda finansiranja je prikupila 10 miliona dolara od velikih industrijskih igrača kao što su Bitfinex, Ava Labs, Maker Foundation i CMS Holdings, između ostalih.

Lalo Bazzi, suosnivač Onomyja, rekao je da bi osnovni cilj izgradnje decentralizirane autonomne organizacije s javnom infrastrukturom trebao služiti „osnovnom zakupcu kriptovaluta — samozaštitu — bez žrtvovanja korisničkog iskustva“.

I DeFi i samo-skrbništvo su bile vruće teme u kripto zajednici zbog skandala FTX likvidnosti i bankrota. Neki stručnjaci su rekli da je jedna od glavnih lekcija koje treba izvući iz situacije vrijednost DeFi platformi u odnosu na centralizirane vratare.

Povezano: Banka za međunarodna poravnanja će testirati implementaciju DeFi-ja na Forex CBDC tržištima

Predviđanja za blisku budućnost industrije pokazala su mješavinu još jedne teške godine, dok još uvijek zadržavaju interes investitora.

Prema istraživanju pod pokroviteljstvom Coinbasea koje je sprovedeno između 21. septembra i 27. oktobra, institucionalni investitori su i dalje zainteresovani za prostor. Otkrilo je da je 62% ispitanih institucionalnih investitora sa kripto investicijama povećalo svoje pozicije u prošloj godini.

Dana 9. novembra, samo nekoliko dana nakon skandala FTX, Cathie Wood iz ARK Investmenta dodala je dodatnih 12,1 milion dolara postojećim dionicama kompanije u Coinbaseu. Pored toga, banke nastavljaju da pokazuju interesovanje za industriju, pri čemu JP Morgan koristi DeFi za prekogranične transakcije, a BNY Mellon pokreće sopstvenu platformu za čuvanje digitalnih sredstava.

Ipak, neka istraživanja predviđaju nastavak teških uslova za blockchain industriju, koji imaju potencijal da potraju u narednoj godini.

Leave a Reply

Your email address will not be published.