Crypto

DeFi platforma Oasis za blokiranje adresa novčanika za koje se smatra da su rizične

Prema novom postu Discord zajednice u četvrtak, decentralizovana finansijska platforma Oasis.app kaže da sankcionisane adrese više neće moći pristupiti aplikaciji. Kao rezultat promjene uslova usluge, novčanicima označenim kao visokorizični zabranjeno je korištenje Oasis.app za upravljanje pozicijama ili povlačenje sredstava. Umjesto toga, takva kategorija korisnika mora imati direktnu interakciju s relevantnim osnovnim protokolom gdje se pohranjuju sredstva ili pronaći drugu uslugu.

Objašnjavajući odluku, član tima Oasis.app Gabriel je rekao:

“Nedavno smo morali ažurirati Uslove korištenja Oasis.app front-enda kako bismo bili u skladu s relevantnim zakonima i propisima. U skladu s najnovijim propisima, Oasis.app ima ažurirane Uslove korištenja. Sve sankcionirane adrese će više neće moći pristupiti funkcionalnosti Oasis.app.”

Prikupivši 6 miliona dolara Serije A 2020. godine, Oasis je narastao i postao popularna platforma za DeFi zaduživanje i pozajmljivanje. Protokol je obradio transakcije u vrijednosti od 4,6 milijardi dolara u proteklih 30 dana i upravlja depozitima od 3,42 milijarde dolara.

U trenutku objavljivanja, nije odmah jasno koje alate Oasis koristi za identifikaciju novčanika za koje se smatra da su visokorizični. Slično Oasis-u, decentralizovana berza Uniswap nedavno je počela da blokira novčanike navodno povezane sa nezakonitim aktivnostima koristeći podatke TRM Labs. TRM Labs pomaže subjektima da otkriju i istraže finansijski kriminal vezan za kriptovalute putem analize na lancu. Do sada su povratne informacije o novoj mjeri Oasis bile uglavnom negativne. Jedan korisnik Discorda, Eagles#2541, tvrdi:

“Ja zapravo samo komuniciram sa Oasisom sa računom koji je bio direktno izložen Tornado Cash-u. Ne mogu da ponovim problem koji drugi dobijaju, tako da je verovatno samo da je tim nekompetentan i da je primenio veoma široku mrežu sa proizvoljnih rupa u njemu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *