Crypto

Danas u Crypto: Prevaranti lažno glume američki State Department, MicroStrategy kupuje-prodaje-kupuje Bitcoin, Midas Investments zatvara vrata zbog velikih gubitaka

Dobijte svoj dnevni sažetak vijesti o kriptoaktivi i blockchain-u – istražujući priče koje lete ispod radara današnjih vijesti o kriptovaluti.
__________

Sigurnosne vijesti

  • SAD Oregon Odsjek za finansijsku regulativu (DFR) upozorio je kripto investitore da budu oprezni s raznim prijevarama u kripto prostoru, kao što je nedavna koja uključuje web stranicu za koju se tvrdi da njome upravlja Stejt department SAD. Lažna web stranica je rekla da radi na dobivanju FTX imovina klijenata im se vratila i zatražila investitorovo FTX korisničko ime i lozinku, zajedno sa drugim informacijama o računu.

Investicione novosti

  • Tehnološka kompanija MicroStrategy kupio približno 2.395 Bitcoin (BTC) za 42,8 miliona dolara u gotovini po prosječnoj cijeni od približno 17.871 dolara po bitcoinu, između 1. novembra i 21. decembra preko svog MacroStrategy podružnica, prema SAD Komisija za hartije od vrijednosti (SEC) podnošenje. 22. decembra je prvi put prodao BTC, otprilike 704 BTC za 11,8 miliona dolara, planirajući da će gubitak nadoknaditi prethodnu kapitalnu dobit. MacroStrategy je 24. decembra kupio još jedan BTC 810 za 13,6 miliona dolara, po prosječnoj cijeni od oko 16,845 dolara po bitkoinu, navodi se u saopštenju.
  • Investiciona firma Midas Investments gasi svoju platformu nakon što je pretrpjela značajne gubitke 2022. godine, navodi se u najavi. U proljeće 2022. portfelj Midas decentralizovanih finansija (DeFi) pretrpio je kumulativni gubitak od 50 miliona dolara (20% od 250 miliona dolara imovine pod upravljanjem (AUM)), navodi se i dodaje: „Nakon Celzijus i FTX događajima, platforma je doživjela povlačenje preko 60% AUM-a, stvarajući veliki deficit sredstava. Na osnovu ove situacije i trenutne CeFi [centralized finance] tržišnim uslovima, doneli smo tešku odluku da zatvorimo platformu.”
  • Bitcoin rudar Argo Blockchain rekao da će ga prodati Helios rudarski objekat američkoj firmi za kripto finansijske usluge Galaxy Digital za 65 miliona dolara i refinansirajte kredite pokrivene imovinom novim zajmom od 35 miliona dolara kod Galaxyja. Transakcije će smanjiti ukupnu zaduženost za 41 milion dolara, navodi se u saopštenju. Argo će zadržati vlasništvo nad svim rudarskim mašinama, a Galaxy će ugostiti Argovu flotu Bitmain S19J Pro u Heliosu.
  • Tržište kriptovaluta bi trebalo da poraste za 1,47 milijardi dolara tokom 2022-2026. ResearchAndMarkets.com izvještaj. Tržište je vođeno povećanjem ulaganja u digitalnu imovinu, povećanom dostupnošću kripto novčanika i povećanom potrošnjom na FinTech. Studija identifikuje rastuću sklonost ka digitalnoj valuti kao jedan od glavnih razloga koji pokreću rast kripto tržišta u narednih nekoliko godina, dok će rast blockchain tehnologije i prihvatanje kriptovalute od strane trgovaca dovesti do znatne potražnje na tržištu, navodi se u studiji.

Razmjena vijesti

  • Kripto razmjena Kraken rekao je u srijedu da će napustiti japansko tržište u januaru 2023. godine. Naveo je da je „Kraken odlučio prekinuti svoje poslovanje u Japanu i odjaviti se iz Agencija za finansijske usluge (JFSA) od 31. januara 2023. […] Trenutni tržišni uslovi u Japanu u kombinaciji sa slabim kripto tržištem na globalnom nivou znače da resursi potrebni za dalji rast našeg poslovanja u Japanu u ovom trenutku nisu opravdani.”

Pravne vijesti

  • Kripto razmjena Blizanci i njeni osnivači Tyler i Cameron Winklevoss suočeni su sa grupnom tužbom u SAD-u zbog tvrdnji da je kompanija prodala kamatonosne račune, a da ih nije registrovala kao vrijednosne papire, objavio je Bloomberg. Investitori su optužili kompaniju i njene osnivače za prevaru i kršenje Zakona o berzi u predloženoj grupnoj tužbi podnesenoj u utorak federalnom sudu na Menhetnu, navodi se u saopštenju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *