Crypto

Danas u Crypto: MicroStrategy istražujući rješenja zasnovana na Bitcoin Lightning mreži, Kina će pokrenuti NFT tržište koje podržava država, Fidži bira pro-BTC premijera

Dobijte svoj dnevni sažetak vijesti o kriptoaktivi i blockchain-u – istražujući priče koje lete ispod radara današnjih vijesti o kriptovaluti.
__________

Vijesti o usvajanju

  • Tehnološka kompanija MicroStrategy izvršni predsjednik Michael Saylor podijeljeno na Twitter Spaces događaju u srijedu, kompanija planira objaviti softver i rješenja zasnovana na Bitcoin Lightning Network-u 2023. On je rekao da MicroStrategy istražuje, između ostalog, rješenja koja “podržavaju” poslovni marketing i rješenje za cyber sigurnost za korporativne web stranice.
  • Kineska vlada najavila je plan za pokretanje tržišta koje podržava država za nepromjenjive tokene (NFT) i autorska prava na digitalnu imovinu sljedeće sedmice, prema lokalnom novinskom izdanju Sina News. Vlada se udružila sa Kineska tehnološka razmjena, Umjetnička izložba Kinai Huban Digital Copyrights Ltd za pokretanje nove platforme. Ceremonija proslave lansiranja biće održana u Pekingu 1. januara.

Političke vijesti

  • Fidži je izabrao pro-bitcoin premijera Sitiveni Rabuka, koji je preuzeo dužnost 24. decembra. Mataʻiʻulua ʻi Fonuamotu, Lord Fusituʻa, tonganski političar i plemić, podijelio je vijesti iz susjedne zemlje na Twitteru, pisanje: “Novi premijer koji je naklonjen bitcoinima u južnom Pacifiku. […] Idemo 2 za 2 – BTC zakonski računi za Pacifik 2023.”

Sigurnosne vijesti

  • The Kalifornijsko odjeljenje za finansijsku zaštitu i inovacije u SAD-u je 27. i 28. decembra objavilo ogromnih 15 upozorenja o kripto prijevarama, upozoravajući potrošače na potencijalno lažne kripto web stranice i brokere. To uključuje UniSwap LLC, eth-Wintermute.net, RB Hood, Pouzdana trgovina opcijama, Tahoe Digital Exchangei drugi.
  • Platforma za trgovanje 3Commas priznao je da je to bio izvor curenja iz Aplikacionog programskog interfejsa (API) koje je dovelo do toga da je grupa trgovaca prošle sedmice izgubila kriptovalute u vrijednosti od 22 miliona dolara. Suosnivač Yuriy Sorokin ranije je sugerirao da su korisnici dali svoje podatke u phishing napadu, ali nakon što je anonimni korisnik Twittera dobio i objavio API ključeve koji pripadaju korisnicima 3Commas-a, Sorokin tweeted u srijedu da smo “vidjeli hakerovu poruku i možemo potvrditi da su podaci u fajlovima tačni. […] Žao nam je što je ovo otišlo tako daleko i nastavit ćemo biti transparentni u našoj komunikaciji oko situacije.”

Pravne vijesti

  • Bankrotirani kripto zajmodavac Celzijus traži da se rok povjerilaca da prijave iznos duga prema povjeriocima pomakne početkom februara, umjesto do 3. januara. Prijedlog za produženje roka razmatrat će stečajni sud koji vodi predmet na ročištu 10. januara, prema na tvit od strane Celsiusa. Za sada je rok produžen do saslušanja prijedloga pred sudom, navodi se u saopštenju.

Vijesti o igrama

  • Laguna igre, Web3 razvojni i R&D studio, objavio je danas da je dobio punu podršku investitora da produži period zaključavanja RBW tokena koje drže tim i investitori sa jednogodišnjeg zaključavanja i linearnog otključavanja od 24 mjeseca na 2- godišnje zaključavanje i linearno otključavanje na 24 mjeseca. Sjeme i privatni krug investitora Crypto Unicorns igra je proaktivno pristala na proširenje, koje su inicirali Laguna Games i njeni investitori, navodi se u saopštenju za javnost, dodajući da je proširenje podržala i zajednica Crypto Unicornsa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *