Crypto

Danas u Crypto: Australija tuži Block Earner, Haker ukrao 42 miliona dolara od Fenbushi partnera osnivača, DBS dovršio transakciju otkupa na mreži baziranoj na blokčejnu

Dobijte svoj dnevni sažetak vijesti o kriptoaktivi i blockchain-u – istražujući priče koje lete ispod radara današnjih vijesti o kriptovaluti.
__________

Pravne vijesti

  • The Australijska komisija za vrijednosne papire i investicije (ASIC) tuži Block Earner, navodeći da je fintech kompanija pružala nelicencirane finansijske usluge i upravljala „neregistrovanom upravljanom investicionom šemom“. Prema saopštenju, “ASIC traži izjave, zabrane i novčane kazne od suda.”

Sigurnosne vijesti

  • Bo Shen, osnivački partner kompanije rizičnog kapitala Fenbushi Capital, otkriveno da su hakeri ukrali 42 miliona dolara kriptovaluta iz njegovog ličnog novčanika 10. novembra. Većina ukradenih sredstava, oko 38 miliona dolara, bila je u USDC stabilnom coinu. Ukradena sredstva su lična sredstva i ne utiču na entitete povezane s Fenbushijem, dodao je.

Bankarske vijesti

  • Grupa za finansijske usluge DBS rekao je da je postala prva banka u Aziji koja je završila transakciju povratne kupovine unutar dana na mreži zasnovanoj na blockchain-u. Transakcija je završena dana JPMorganAplikacija za ponovnu kupovinu unutar dana je uključena Onyx Digital Assets. Ovo omogućava trenutna, atomska poravnanja i omogućava da se repo transakcije trguju, podmiruju i dospijevaju u roku od nekoliko sati, umjesto trenutne industrijske norme od jednog do dva radna dana, navodi se u saopštenju za javnost.
  • Dva velika evropska fintech-a – HYPE i Bitpanda – udružili su se, navodeći da će “HYPE-ovih 1,7 miliona kupaca uskoro moći da investiraju u više od 2.500 sredstava uključujući frakcione dionice, ETF-ove i plemenite metale, sa budžetom bilo koje veličine 24 sata dnevno, 7 dana u nedelji” putem Bitpandinog White Label rešenja.

Vijesti o investiranju

  • Calypso Payplatforma za kripto obradu i akviziciju Calypso Group, rekao je da je dodao podršku za Lightning Network koja omogućava “gotovo besplatne i skoro trenutne” prijenose bitkoina (BTC). Prema priopćenju za javnost, zajedno s Lightningom, “Calypso Pay koristi automatizirano formiranje transakcija i analizu mempula za kreditiranje sredstava prije nego što se stave u blok kako bi se osiguralo skoro trenutno poravnanje koje Bitcoin mreža nije mogla pružiti.”

CBDC vijesti

  • The Bank of Japan (BoJ) će sarađivati ​​sa tri megabanke i regionalne banke u zemlji u svojim planiranim eksperimentima u digitalnom jenu, izvještava Nikkei. Pilot ima za cilj da obezbedi demo eksperimente za izdavanje digitalne valute centralne banke (CBDC), počevši od proleća 2023. Banke su neimenovane, ali „tri megabanke“ u Japanu obično znači Mitsubishi UFJ Financial Group Inc., Sumitomo Mitsui Financial Group Inc.i Mizuho Financial Group Inc.

Rudarske vijesti

  • Foundry Digitalpodružnica u stopostotnom vlasništvu Digital Currency Group fokusirana na rudarenje i ulaganje digitalne imovine, objavila je da je sklopila ugovor o kupovini imovine za kupovinu dva objekta za rudarenje kriptovaluta po principu ključ u ruke i druge imovine, s opcijom kupovine trećeg objekta koji je u razvoju, od velike kompanije za računarsku infrastrukturu Compute North.

Web3 vijesti

  • Web3 mreža peaq najavio strateško partnerstvo sa Web3 platformom Ocean Protocol, za otključavanje usluga podataka za AI i poslovne inovacije. Kroz partnerstvo, peaq povezuje ekonomiju mašinski generisanih dobara i usluga sa tržištem podataka Ocean Protocola i isporučuje alate za monetizaciju podataka za graditelje koji kreiraju decentralizovane aplikacije (dapps) na mreži peaq, navodi se u najavi.

DeFi vijesti

  • OpenZeppelindobavljač sigurnosnih rješenja za pametne ugovore, najavio je novo partnerstvo sa zkSync developer Matter Labs. U najavi se navodi da će OpenZeppelin primijeniti svoju stručnost u sigurnosnim revizijama i nadzoru na zkSync 2.0, zbirni paket bez znanja (ZK) kompatibilan sa Ethereum Virtual Machine (EVM). Tokom četvoronedeljnog perioda, OpenZeppelin je izvršio reviziju Layer-1 gradivnog bloka zkSync 2.0 kompanije Matter Labs, zaključivši da projekat do sada nema kritičnih problema.
  • Decentralizovane berze (DEX) Drift Protocol, GMXi Perpetual Protocol udružili su se kako bi napravili agregiranu kontrolnu tablu i pružili veću vidljivost u finansijskom zdravlju svojih protokola za institucionalne i maloprodajne korisnike, navodi se u najavi. Nova kontrolna tabla će dati informacije o dokazima o depozitima, fondovima za protokolarno osiguranje, nivoima zaduživanja i neizmirenoj nerealizovanoj dobiti i gubitku. Kolektiv poziva druge DEX-ove, obavezujući se da će pružiti ovu platformu na nivou više protokola.

Leave a Reply

Your email address will not be published.