Crypto

Da li Kwon prekida šutnju izaziva reakcije zajednice

Dok je suosnivač i izvršni direktor Terra (LUNA) Do Kwon prekidao šutnju o propasti algoritamskog stabilnog novca Terra USD (UST) i LUNA, zajednica je odgovorila različitim osjećajima protiv izvršnog direktora Terre.

Uprkos Kwonovim pokušajima da očisti svoje ime u intervjuu, članovi zajednice i dalje su nezadovoljni izvršnim direktorom Terre. U tvitu, podcaster Eric Conner uporedio Do Kwonova situacija sa programerom Tornado Cash koji je uhapšen. Prema Conneru, Kwon je prevario milijarde i još uvijek se “zabavlja”, dok su programeri Tornado Casha napisali neki kod za privatnost i sada se “plaše za svoje živote”.

Kripto istraživač FatManTerra također je podijelio svoja razmišljanja o Kwonovom intervjuu. Istraživač je intervju opisao kao „bez burgera“. FatManTerra tweeted da je izvršni direktor Terre lagao o mnogim stvarima u intervjuu i pokušao da opiše prevaru na način koji izbjegava da bude upleten, ali ne uspijeva u tome.

Bitcoin (BTC) evanđelista Cory Klippsten također izvagao Klippsten je ohrabrio one koji izgube novac u kolapsu Terre da pokrenu sudski postupak protiv Do Kvona. S druge strane, analitičarka Hailey Lennon vjeruje da intervju Do Kvona ne zaslužuje pažnju zajednice. “Ne dijelim link jer ne zaslužuje klikove”, napisala je.

Iako ima dosta kritika na račun nedavnog intervjua sa Do Kvonom. Neki i dalje pokušavaju da ubiju LUNU i proglase da je Kwon nevin. Korisnik Twittera napisao da izvršni direktor Terre trenutno gradi “bolju LUNU” i nije promijenio ime svoje kćeri.

Povezano: Južnokorejski finansijski nadzornik želi ‘brzo’ pregledati kripto zakonodavstvo: Izvještaj

U junu su južnokorejski tužioci nametnuli zabranu putovanja zaposlenima Terraform Labsa. Međutim, pošto je Kwon već u Singapuru, vlasti bi mogle razmotriti poništavanje njegovog pasoša kako bi pokrenule sveobuhvatnu istragu protiv njega.

Vlasti u Južnoj Koreji su u julu djelovale protiv onih koji su bili povezani s urušavanjem Terre. Tužioci su izvršili raciju u 15 subjekata uključujući berze Upbit, Bithumb, Coinone, Korbit i Gopax. Taj čin je bio odgovor na mnoge pravne pritužbe protiv kompanije zbog incidenta sa stablecoinom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *