Crypto

Da li je prekasno za kupovinu Shiba Inua? Stručnjaci za kripto daju svoja predviđanja SHIB cijena

Shiba Inu (SHIB), druga najpopularnija i druga najveća meme kriptovaluta inspirirana psima po tržišnoj kapitalizaciji koja trenutno živi kao ERC-20 token bazirana na Ethereum blockchainu, ispravila je oko 6,7% niže u posljednja 24 sata prema CoinMarketCap-u . To povlačenje je u skladu sa širim padom glavnih cijena kriptovaluta jer trgovci uzimaju profit na nedavnim dugim pozicijama.

Na trenutnim nivoima nešto iznad $0,000011, SHIB je i dalje u porastu za oko 38% ovog mjeseca, iako se sada povukao blizu 14% sa svojih nedavnih maksimuma nešto ispod $0,000013. Povlačenje Shiba Inua dolazi nakon pada kriptovalute ispod uzlaznog trenda koji je podizao cijenu cijeli mjesec do sada.

Za sada, podrška na $0,000011 se drži, djelimično zahvaljujući kupovini ispred 200-dnevnog pokretnog prosjeka na $0,00001075. Ali ako se to pokvari, SHIB bi mogao vidjeti brzi pad na sljedeću okolinu podrške oko $0,00001.

Stručnjaci daju svoja predviđanja cijena SHIB-a

Prema web stranici Wallet Investor za predviđanje financijske imovine zasnovanoj na algoritmu koja koristi tehničke podatke i historiju cijena imovine za predviđanje u budućnost, Shiba Inu će izgubiti preko 92% svoje vrijednosti u 2023. godini, pavši sa svoje trenutne vrijednosti na oko 0,0000008 dolara. Wallet Investor stoga karakterizira Shiba Inu kao lošu dugoročnu investiciju.

Ali mnogi analitičari bi tvrdili da je ovo previše pesimistična perspektiva. Čini se da će 2023. biti mnogo bolja godina za kriptovalute od 2022., zahvaljujući rastućim očekivanjima da će se Fed-ov agresivni ciklus pooštravanja 2022. godine završiti, pa čak i početi da se vraća na kraj godine.

Očekuje se da će Shiba Inu programeri objaviti nove proizvode u pokušaju da poboljšaju korisnost kriptovalute – do sada se za Shiba Inu tokene ismijavalo da nemaju slučajeve upotrebe u stvarnom svijetu.

Shiba Inu programeri će uskoro objaviti blockchain sloja 2 koji će se nalaziti na vrhu Ethereum mreže – vlasnici SHIB-a će moći trgovati tokenima unutar Shiba Inu ekosistema na ovom blockchainu i imati koristi od nižih naknada i bržih transakcija. Programeri se također nadaju da će objaviti Shiba Inu metaverzum kasnije 2023. godine.

Ovo bi, zajedno sa širim rastom tržišta kriptovaluta za koji se mnogo nadao, moglo pomoći SHIB-u da dobije vrijednost u 2023. godini. Izvršni direktor Unocoin Technologies Sathvik Vishwanath, govoreći u nedavnom istraživanju koje je proveo Finder.com, koji je dao meme novčiću ocjenu na čekanju rekao je da “[SHIB] može biti dobra investicija… Potencijal rasta je preko 100% u narednih nekoliko godina”.

Međutim, dodao je, “bolje je kupiti Shiba Inu u umjerenim količinama jer projekat još nije pronašao svoju pravu vrijednost”.

Da li je prekasno za kupovinu SHIB-a?

Pitati da li je prekasno za kupovinu imovine nikada nije pravo pitanje. Odgovor je uvijek nikad. Pravo pitanje je da li imovinu treba kupiti ili ne. A to zavisi od toga kako investitor procjenjuje svoje dugoročne izglede za performanse cijena.

Ako smatrate da će SHIB vjerovatno značajno porasti u cijeni u tekućim godinama, na osnovu vašeg vlastitog istraživanja, vjerovatno je vrijedno kupiti neki. Ako ne, onda se kloni.

Alternative Shiba Inu

Ako tražite druge kripto projekte visokog potencijala uz SHIB, pregledali smo 15 najboljih kriptovaluta za 2023. godinu, prema analizi CryptoNews Industry Talk tim.

Lista se ažurira sedmično s novim altcoinima i ICO projektima.

Odricanje od odgovornosti: Odjeljak Industry Talk sadrži uvide igrača kripto industrije i nije dio uredničkog sadržaja Cryptonews.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *