Crypto

Da li je Bitcoin ušao u svoj sljedeći ciklus tržišta? Ovaj analitičar misli da bi moglo biti

Bitcoin bi mogao biti na početku bikovskog tržišta koje bi moglo trajati još skoro 1000 dana, prema analizi grafikona sa pseudonimnog kripto-fokusiranog Twitter naloga @CryptoHornHairs. Prema grafikonu koji je podijelio CryptoHornHairs 11th januara, Bitcoin je na početku skoro četvorogodišnjeg tržišnog ciklusa koji pomno prati od 2015.

Prema analizi CryptoHornHair-a, prvih 1064 dana svakog ciklusa uključuje masivan rast od prethodnog pada tržišta medvjeda. Jednom kada tržište doživi vrhunac, onda ulazi u 364-dnevno medvjeđe tržište. Ovaj obrazac je ispoštovan tačno u posljednja dva ciklusa. To implicira da bi Bitcoin trebao rasti u narednim godinama i dostići vrhunac za 994 dana (1001 dan u vrijeme objave CryptoHornHair-a), prije nego što uđe na 364-dnevno medvjeđe tržište.

Muzika za bikovske uši

To je upravo ona vrsta vijesti koju dugoročni bikovi bitkoina žele da čuju, s cijenama koje su se povukle iznad i zadržale na sjevernom nivou od 20.000 dolara posljednjih dana, jer neki proglašavaju da je tržište medvjeda 2022. završeno. Neki analitičari smatraju da bi, s obzirom na to da pritisci na cijene u SAD (CPI, PPI i rast plata) popuštaju brže nego što se očekivalo, a pokazatelji američkog rasta usporavaju brže od očekivanog, Fed (uprkos njegovom insistiranju na suprotnom) mogao biti prisiljen sniziti kamatne stope uskoro, uvjerenje koje trenutno podržava tržište.

Vrijedi napomenuti da, čak i ako Bitcoin još jednom završi svoj istorijski četverogodišnji tržišni ciklus do slova, dobici ostvareni tokom nadolazeće faze bikovskog tržišta vjerovatno neće odgovarati onima koji su viđeni u prošlosti. Na bikovskom tržištu od 2015. do kraja 2017., Bitcoin je zabeležio rast od skoro 13.000% pre nego što je počelo medveđe tržište. U međuvremenu, od kraja 2018. do kraja 2021. godine, Bitcoin je dobio još uvijek impresivan, ali daleko umjereniji rast od 2.000%.

Možda bi ovog puta produženo bikovsko tržište moglo da doživi bitkoin vrh ispod 1000% iznad nedavnog najnižeg nivoa blizu 15,500 dolara. Nije da bi se neko žalio na porast od 1000% od nedavnih padova. To znači da će se Bitcoin blizu 175.000 dolara 2025.

Drugi bikovski znakovi

Ostali glavni tehnički i lančani indikatori također će dati nadu bikovima. Prvo, rast bitkoina od početka 2023. doveo je do njegovog porasta na severu svog 200-dnevnog pokretnog proseka, prvi put od kraja 2021. 200DMA je poslednji put bio nešto iznad 19.500 dolara. Iako nije uvijek slučaj, veliki proboji iznad 200DMA bili su dobar pokazatelj održivog rasta u prošlosti.

Na drugim mjestima, prema podacima Glassnodea, Bitcoin se također nedavno vratio na sjever svoje ostvarene cijene. Realizovana cijena je u suštini prosječna cijena koja je “plaćena” za svaki Bitcoin u vrijeme kada je svaki Bitcoin posljednji put premješten. Istorijski gledano, kontinuirani proboj iznad ostvarene cijene nakon dužeg perioda ispod nje (što je priča posljednjih nekoliko mjeseci) je signal da je sljedeće bikovsko tržište počelo.

Drugi sličan indikator pod nazivom Neto nerealizovani profit/gubitak (NUPL), također se nedavno vratio u pozitivnu teritoriju, prema podacima Glassnodea. To sugerira da je prosječan novčanik na Bitcoin mreži ponovo u profitu. Tipično, oporavak indikatora NUPL nazad u pozitivnu teritoriju nakon dužeg perioda crvene boje označava da je počelo novo bikovsko tržište.

Altcoins za razmatranje

Tržišta kriptovaluta imaju dobre rezultate od početka 2023. godine, ali dugoročno medvjeđe tržište je još uvijek u igri. Investitori bi i dalje mogli da razmotre diverzifikaciju svojih fondova sa sniženim pretprodajnim tokenima nekih obećavajućih, nadolazećih kripto projekata. Evo liste nekoliko za koje analitičari InsideBitcoins smatraju da imaju potencijal za dobar učinak.

FightOut (FGHT) – Pretprodaja sada

Mlada kripto niša koja se kreće za zaradu pokazala je mnogo obećanja, ali rane priče o uspjehu poput STEPN-a imaju značajna ograničenja koja su ih do sada sprečavala da osvoje mainstream. FightOut, koji sebe promiče kao budućnost pokreta za zaradu, želi to promijeniti 2023. godine. FightOut je potpuno nova web3 fitnes aplikacija i lanac teretana koji nagrađuje svoje korisnike za vježbanje, dovršavanje izazova i nadmetanje unutar prvog od – svojevrstan fitnes metaverz.

Dok postojeće M2E aplikacije kao što je STEPN samo prate korake i zahtijevaju skupe non-fungible token (NFT) buy-ine za učešće, FightOut ima holističkiji pristup praćenju i nagrađivanju svojih korisnika za njihovu vježbu i aktivnost i ne zahtijeva bilo koji skupi buy-in za učešće. FightOut nastoji spojiti fizički i web3 svijet.

Projekat ima za cilj da na kraju nabavi teretane u svim većim svjetskim gradovima, dok istovremeno promovira integrirano web3 fitnes iskustvo. U središtu FightOutovog digitalnog ekosistema bit će njegova aplikacija za pametne telefone, čija je, prema FightOut-ovoj bijeloj knjizi, planirana za lansiranje u drugom kvartalu 2023.

Aplikacija FightOut će iskoristiti pametne telefone i nosivu tehnologiju za mjerenje i praćenje fizičkih performansi. Aplikacija će imati svoju vlastitu tokeniziranu ekonomiju, gdje korisnici mogu zaraditi nagrade za izvršavanje M2E zadataka, i mogu kovati svoj vlastiti token avatar, preko kojeg će korisnik moći komunicirati sa FightOut metaverzom.

FGHT je token koji pokreće FightOut metaverse ekosistem. Korisnici će platiti za ulazak u takmičenja i lige sa FGHT-om, a pobjeda će biti isplaćena u FGHT-u.

FGHT se također može koristiti u peer-to-peer fitnes opkladama. FightOut-ovi FGHT tokeni se trenutno prodaju za 60,06 za 1 USDT, a zainteresovani investitori se ohrabruju da brzo osiguraju svoje tokene, s obzirom da je pretprodaja već prikupila blizu 3,0 miliona dolara za samo nekoliko sedmica. FGHT je token koji će pokretati FightOut kripto ekosistem.

Posjetite FightOut sada

Calvaria (RIA) – Pretprodaja je skoro gotova

RIA, token koji će pokretati NFT bojnu kartašku igru ​​Calvaria sa zagrobnom fantazijom, također je trenutno u pretprodaji. Start-up kripto igara play-to-earn (P2E) prikupio je blizu 3,0 miliona dolara u samo nekoliko mjeseci od pokretanja pretprodaje. Samo oko 12% njegovih tokena ostaje u prodaji.

Calvaria nastoji da kripto igre uvede u mejnstrim tako što se uključi u ogromno, postojeće tržište – tržište fizičkih igara s borbenim kartama (mislite na virusne senzacije prošlosti poput Pokemona i Yu-Gi-Oh). A s obzirom da se očekuje da će prostor za kripto igre narasti sa 4,6 milijardi dolara u 2022. na 65,7 milijardi dolara do 2027. godine, prema analizi Markets and Markets, ima dosta prostora za ogroman rast. Calvaria će u drugom kvartalu 2023. lansirati svoju glavnu kartašku igru ​​sa temom fantazije “Duels of Eternity”.

Posjetite Calvaria ovdje

C+Charge (CCHG) – Pretprodaja je sada uključena

Predviđa se da će industrija karbonskih kredita do 2027. vrijediti 2,4 biliona dolara. Demokratizacija pristupa za prikupljanje ovih pogodnosti će u narednim godinama ostvariti ogroman posao i to je nešto čemu se C+Charge nada da će postići. C+Charge trenutno gradi sistem plaćanja Peer-to-Peer (P2P) zasnovan na blockchainu za stanice za punjenje električnih vozila koji će omogućiti vozačima električnih vozila (EV) da zarade kredite za ugljik.

C+Charge ima za cilj jačanje uloge kredita za ugljik kao ključnog poticaja za usvajanje električnih vozila. Trenutno, veliki proizvođači električnih vozila poput Tesle zarađuju milione od prodaje karbonskih kredita zagađivačima. C+Charge želi demokratizirati tržište karbonskih kredita dopuštajući da se više ovih nagrada nađe u rukama vlasnika električnih vozila, a ne samo velikih kompanija.

C+Charge je upravo započeo pretprodaju CCHG tokena koji će njegova platforma koristiti za plaćanje na stanicama za punjenje električnih vozila. Tokeni se trenutno prodaju za 0,013 dolara po komadu, iako će do kraja pretprodaje to porasti za 80%. Investitori zainteresirani za rano ulazak u obećavajući ekološki prihvatljiv projekat kriptovalute trebali bi se brzo pokrenuti, s tim da je projekt već prikupio preko 300.000 dolara za samo nekoliko sedmica od lansiranja u pretprodaji.

Investitori bi trebali imati na umu da bi se preostali tokeni mogli brzo pokupiti. Kripto kit je nedavno kupio CCHG u vrijednosti od preko 99 dolara u jednoj transakciji, što se može provjeriti ovdje na BscScan-u.

Posjetite C+Charge ovdje

Meta Masters Guild (MEMAG)

Meta Masters Guild je nadolazeći web3 ekosistem mobilnih igara koji kaže da želi da kreira zabavne i zarazne igre koje koriste ne-zamenljive tokene (NFT), omogućavajući članovima zajednice da zarade nagrade, kao i da ulažu i trguju. Razvoj igre je već u toku, a tim je spreman da lansira svoj prvi naslov Meta Karts u narednim mesecima.

Obećavajući start-up za kripto igre trenutno provodi pretprodaju svojih MEMAG tokena, koji se trenutno prodaju po cijeni od 0,007 dolara svaki. Prema nekim posmatračima, ovo je krađa. Štaviše, ova cijena će porasti na 0,023 dolara do sedme faze pretprodaje, što znači da bi rani investitori mogli dobiti papirne dobitke od preko 300% do kraja pretprodaje.

Posjetite Meta Masters Guild ovdje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *