Crypto

Curve Finance rješava eksploataciju web-mjesta, upućuje korisnike da povuku nedavne ugovore: Financije Redefinirane

Dobrodošli u Finance Redefined, vašu sedmičnu dozu bitnih uvida u decentralizirane finansije (DeFi) – bilten koji je napravljen da vam donese značajna kretanja u protekloj sedmici.

Prošle sedmice, cross-bridge protokoli su postali centar DeFi diskusija jer je novi izvještaj pokazao da je RenBridge korišten za pranje 540 miliona dolara ukradenih sredstava. Curve Finance je, s druge strane, riješio eksploataciju svog sajta i naložio korisnicima da povuku sve nedavne ugovore.

Interlay, blockchain firma sa sjedištem u Londonu, pokrenula je cross-chain most baziran na Bitcoin (BTC) na Polkadotu pod nazivom interBTC (iBTC), DeFi platforma Oasis.app kaže da sankcionirane adrese više neće moći pristupiti aplikaciji.

Većina od 100 top-100 DeFi tokena doživjela je novi porast bikovskog momenta zajedno sa ostatkom tržišta, pri čemu je nekoliko tokena bilježilo dvocifren porast na sedmičnim grafikonima.

Curve Finance rješava eksploataciju web stranice, upućuje korisnike da povuku sve nedavne ugovore

Dana 9. avgusta, automatizovani market mejker Curve Finance javio se na Twitter kako bi upozorio korisnike na eksploataciju na svojoj stranici. Tim koji stoji iza protokola primijetio je da problem, koji izgleda kao napad od zlonamjernog aktera, utječe na server imena i frontend usluge.

Curve je putem Twittera naveo da se čini da na njegovu razmjenu – koja je zaseban proizvod – nije utjecao napad, jer koristi drugog provajdera sistema naziva domena (DNS).

nastavi čitati

Unakrsni lančani most RenBridge je oprao 540 miliona dolara od hakerskog prihoda: Elliptic

Mostovi unakrsnih lanaca bili su meta više od nekoliko hakova ove godine, ali novi podaci dobavljača blockchain analitike Elliptic navode da je jedan korišten za pranje preko pola milijarde dolara nezakonito stečene kripto imovine.

Prema novom izvještaju, kripto-most RenBridge je omogućio pranje najmanje 540 miliona dolara prihoda stečenih kriminalom od 2020. godine kroz proces poznat kao lančano preskakanje – pretvaranje jednog oblika kriptovalute u drugi i njegovo premještanje na više blokova.

nastavi čitati

Interlay pokreće nepouzdani BTC stablecoin most na Polkadotu

Interlay, blockchain firma sa sjedištem u Londonu, pokrenula je cross-chain most baziran na BTC-u na Polkadotu. Nazvan interBTC (iBTC), most omogućava korištenje Bitcoin-a na ne-nativnim blockchain-ovima za DeFi, prijenose unakrsnih lanaca i nezamjenjive tokene (NFT), između ostalog.

interBTC radi kao stabilni coin podržan od BTC-a, osiguran decentraliziranom mrežom prekomjerno kolateraliziranih trezora, koji prema Interlayu, podsjeća na MakerDAO-ov Dai (DAI) token, stabilni coin na Ethereum blockchainu.

nastavi čitati

DeFi platforma Oasis za blokiranje adresa novčanika za koje se smatra da su rizične

Prema novoj objavi zajednice Discord od 11. avgusta, DeFi platforma Oasis.app kaže da sankcionisane adrese više neće moći pristupiti aplikaciji.

Kao rezultat promjene uslova usluge, novčanicima označenim kao visokorizični zabranjeno je korištenje Oasis.app za upravljanje pozicijama ili povlačenje sredstava. Umjesto toga, takva kategorija korisnika mora imati direktnu interakciju s relevantnim osnovnim protokolom gdje se pohranjuju sredstva ili pronaći drugu uslugu.

nastavi čitati

Pregled tržišta DeFi

Analitički podaci otkrivaju da je ukupna zaključana vrijednost DeFi-ja zabilježila porast od 5 milijardi dolara u odnosu na prošlu sedmicu, iznoseći vrijednost od 68,94 milijarde dolara. Podaci iz Cointelegraph Markets Pro i TradingView pokazuju da je DeFi-jevih 100 najboljih tokena prema tržišnoj kapitalizaciji imalo bikovsku sedmicu, s nekoliko tokena koji su registrovali dvocifrene dobitke.

Ankr (ANKR) je bio najveći dobitnik među prvih 100, bilježivši porast od 48% tokom protekle sedmice, a slijedi ga Avalanche (AVAX) sa porastom od 20%. Oasis Network (ROSE) je zabilježio rast cijene od 18%, a Chainlink (LINK) je registrovao rast od 16% na sedmičnom grafikonu.

Hvala što ste pročitali naš sažetak ovosedmičnih najuticajnijih DeFi razvoja. Pridružite nam se sljedećeg petka za više priča, uvida i edukacije u ovom prostoru koji se dinamično razvija.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *