Crypto

Crypto Twitter reaguje na obrisani tweet izvršnog direktora Binance o Coinbase Bitcoin Holdingu

Coinbase je bio u trendu na Twitteru 22. novembra nakon što je izvršni direktor Binancea Changpeng Zhao, poznat i kao CZ, poslao tvit koji je, kako se činilo, doveo u pitanje Coinbase-ov Bitcoin fond.

U obrisanom tweetu, CZ je referencirao yahoo finansijski članak u kojem se navodi da “Coinbase Custody drži 635.000 BTC u ime Grayscale-a.” CZ je dodao: “Prije 4 mjeseca, Coinbase (pretpostavljam da je razmjena) ima manje od 600K”, uz vezu do 4 mjeseca starog članka iz Bitcoinista. Izvršni direktor Binancea je jasno stavio do znanja da je samo citirao “novinske izvještaje” i da nije iznosio nikakve vlastite tvrdnje. Međutim, kripto zajednica nije dobro primila njegov tvit.

Snimak ekrana CZ-ovog tweeta nakon što je izbrisan.

Ubrzo nakon toga, izvršni direktor Coinbasea Brian Armstrong indirektno je odgovorio CZ-u u seriji tvitova, navodeći; „Ako vidite FUD tamo – zapamtite, naše finansije su javne (mi smo javna kompanija)“, sa vezom na pismo dioničara Coinbase-a u trećem kvartalu. On je pojasnio da njegova kompanija drži “~2M BTC. ~39,9 milijardi dolara od 30. septembra (pogledajte naš 10Q).”

CZ je ubrzo nakon toga izbrisao svoj tvit, navodeći: “Brian Armstrong mi je upravo rekao da su brojevi u člancima pogrešni. Izbrisao prethodni tweet. Radimo zajedno na poboljšanju transparentnosti u industriji.”

S obzirom na nedavne tržišne događaje i percipiranu ulogu Binancea u njihovom poticanju, neki su prozvali CZ za insinuacije. Da rezimiramo, mnogi vjeruju da je likvidacioni kriz FTX-a, koji je doveo do opće spirale na tržištu u protekle dvije sedmice, prvobitno bio pokrenut od strane izvršnog direktora Binancea nakon što su njegovi tvitovi izazvali paniku i bankarstvo na FTX-u.

Will Clemente, suosnivač kompanije za istraživanje digitalne imovine Reflexivity Research, podijelio je na Twitteru; “Ovaj najnoviji tvit koji je CZ napravio o Coinbase-ovim Bitcoin fondovima koji je upravo izbrisao nije bio sjajan. Dobio sam argument da on pokušava zaštititi industriju, ali CZ je više nego dovoljno pametan da zna da su novčanici za razmjenu i skrbništvo odvojeni.”

Mario Nawfal, osnivač i izvršni direktor IBCgroup.io, podijelio je na Twitteru: “Da li CZ implicira da Coinbase skrbništvo NE drži 1 do 1 BTC u ime Grayscale Trusta???? Pogledajte njegov najnoviji tvit. Ovo je briga koju do sada nisam imao. Ovo je VRLO ozbiljno pitanje (implicirana optužba?) za postaviti.”

Analitičar, trgovac i investitor @360_trader je podijelio: “CZ je upravo danas dokazao da se bavi samo jednom stvari… njegovom carstvu. NIJE tu da pazi na industriju… izbrisao je tvit… Ali sada… kao što sam već očekivao… razotkrio se kao negativac.”

Trgovac i investitor @BobLoukas prozvao je CZ-a zbog njegovog nedostatka dužne pažnje prije tvitanja. Podijelio je: „CZ ‘Hajde da radimo zajedno na poboljšanju transparentnosti u industriji.’ Također CZ – Dozvolite mi da tvitnem milionima neki nasumični FUD usred velikog događaja likvidnosti na medvjeđem tržištu prije nego što možda samo posegnem za potvrdom.”

Povezano: Izvršni direktor Binancea demantuje da se kompanija sastala sa investitorima iz Abu Dabija za fond za oporavak kriptovaluta

Provajder proizvoda za ulaganja u kriptovalute Grayscale Investments je 18. novembra podijelio da se sva digitalna imovina koja je u osnovi Grayscaleovih proizvoda digitalne imovine pohranjena pod nadzorom Coinbase Custody Trust Company, LLC. Iako je kompanija odbila da pruži dokaz o rezervama ili adresama novčanika na lancu kako bi prikazala osnovnu imovinu, navodeći “sigurnosne brige”. U vrijeme objavljivanja, Coinbase $COIN token je doživio povećanje cijene od 5,3% u vrijednosti.

Leave a Reply

Your email address will not be published.