Crypto

Crypto rudar Poolin nudi IOU tokene nakon obustave povlačenja

Poolin, jedan od najvećih skupova za rudarenje Bitcoin-a po hash rate-u, ​​najavio je da će izdati IOU tokene u nastojanju da “smanji utjecaj suspenzije povlačenja” na korisnike.

U postu na blogu u utorak, Poolin je rekao da će njegova usluga novčanika pustiti IOU ERC-20 tokene za korisnike koji ne mogu povući svoje Bitcoin (BTC), Ether (ETH), Tether (USDT), Litecoin (LTC), Zcash (ZEC) i Dogecoin (DOGE) fondovi. 15. septembra rudarski fond će izdati IOUBTC, IOUETH, IOUUSDT, IOULTC, IOUZEC i IOUDoge, respektivno, u omjeru 1:1 na osnovu vlasništva korisnika nakon obustave povlačenja zbog prijavljenih „problema s likvidnošću“.

“Naš prioritet, za sada, je da nastavimo sa povlačenjem što je moguće više kovanica/žetona”, rekao je Poolin. “Kompanija sada teži višestrukim rješenjima za rješavanje kratkoročnog nedostatka likvidnosti, uključujući traženje novih investicija, zamjene duga i kapitala i likvidaciju imovine.”

Prema Poolinu, korisnici će imati broj originalnih tokena u svojoj imovini i rudarskim računima „na nulu“ nakon izdavanja IOU-a, za koje je rudarski fond tvrdio da se mogu automatski povući u bilo kojem trenutku. Osim toga, platforma je rekla da planira na kraju spaliti sve IOU nakon što korisnici dobiju priliku da ih lanacno ili sa trećim stranama razmjenjuju za njihove originalne tokene, kupe opremu za rudarenje ili kupe dionice Poolinovoj američkoj kompaniji.

Povezano: Prihod od rudarenja bitkoina skočio je 68,6% u odnosu na dan s najnižom zaradom u 2022.

Druge platforme su zauzele sličan pristup – oslobađanje IOU tokena – kada su suočene s problemima likvidnosti. U 2021. DeFi alat za kombinaciju transakcija Furucombo pretrpio je eksploataciju koja je koštala protokol 15 miliona dolara, a kasnije je izdao 5 miliona iouCOMBO tokena kao dio plana kompenzacije za žrtve.

Poolin je pokrenut 2017. godine rudarski bazen sa sjedištem u Kini koji djeluje pod Blockinom. Prema podacima sa BTC.com, firma je bila odgovorna za otprilike 10,6% BTC blokova iskopanih u prethodnih 12 mjeseci, što je peti najveći rudarski pul iza Foundry USA, AntPool, F2Pool i Binance Pool.

Leave a Reply

Your email address will not be published.