Crypto

Crypto rudar Digihost planira premjestiti platforme iz New Yorka u Alabama

Digihost, kompanija za rudarenje kriptovaluta sa sjedištem u Sjedinjenim Državama, objavila je planove za premještanje dijela svoje flote iz New Yorka u Alabama u nastojanju da smanji troškove energije.

U najavi od utorka, Digihost je rekao da će njegovo postrojenje od 55 megavata (MW) u Alabami – koje je kompanija kupilo u junu – ugostiti neke od svojih rudara kripto-riva iz New Yorka, što će dovesti do nižih operativnih troškova. Prema rudarskoj kompaniji, cilj je da ima kapacitet heširanja od 28 MW u postrojenju u Alabami do četvrtog kvartala 2022. i 55 MW do drugog kvartala 2023. godine.

Kao i drugi kripto rudari koji se bave rastućim troškovima energije usred medvjeđeg tržišta i rekordne vrućine u dijelovima Sjedinjenih Država, Digihost je izvijestio da je prodao Bitcoin (BTC) proizveden u julu. Od 31. jula, kompanija je izvijestila da drži otprilike 220 BTC i 1.000 Ethera (ETH) — ukupne vrijednosti 6,8 miliona dolara — i da nema dugova.

Kanadska kompanija za rudarenje kriptovaluta Bitfarms i Core Scientific izvijestile su da su prodale dio svojih BTC udjela u junu, odnosno julu, kao dio strategije za izmirenje dugova i povećanje kapaciteta. Osim toga, Riot Blockchain je u julu najavio da će preseliti neke od svojih rudara iz New Yorka u Teksas u nastojanju da smanje operativne troškove.

Povezano: Troškovi rudarenja BTC-a dostižu najniže vrijednosti za 10 mjeseci jer rudari koriste efikasnije uređaje

Mnoge rudarske kompanije u Teksasu prijavile su smanjenje ili zatvaranje operacija tokom ljeta zbog ekstremne vrućine. Stručnjaci su sugerirali da državna energetska mreža možda nije spremna da podnese potražnju zbog, dijelom, snage potrebne za klima-uređaje, navodeći veću potražnju za održavanjem ugodnih temperatura nego tokom velike zimske oluje 2021.

Cointelegraph je kontaktirao Digihost, ali nije dobio odgovor u vrijeme objavljivanja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *