Crypto

Crypto Biz: Najveći problem sa DeFi-jem nije ono što mislite

Kriptovaluta je pretvorila još jednog veterana Wall Streeta nakon što je bivši izvršni direktor Morgan Stanleya Kevin Lepsoe pokrenuo novu platformu za decentralizirane finansije (DeFi). Njegova nova firma, Infinity Exchange, dobila je dobru injekciju početnog finansiranja u pokušaju da podstakne usvajanje DeFi-ja među institucijama. U svom obećanju da će pomoći u izgradnji “DeFi 2.0”, Lepsoe je opisao jednu od najvećih bolnih tačaka DeFi 1.0 – za koju verovatno niste čuli. Kako se ispostavilo, ako želite da institucije usvoje vaše proizvode i usluge, morate im dati paket proizvoda s kojim su upoznati. Do tada, DeFi nudi vrijednu ponudu koja je zamagljena rizikom i neefikasnošću.

Ovonedeljni Crypto Biz bilten istražuje Lepsoeovo rešenje za opasnosti DeFi-ja. Također analiziramo najnovije vijesti koje uključuju MicroStrategy i Fireblocks.

Fiksne kamatne stope za stvaranje DeFi 2.0 za institucije, kaže bivši izvršni direktor banke

Lepsoe’s Infinity Exchange prikupila je 4,2 miliona dolara za nastavak izgradnje svog institucionalnog protokola fiksnog prihoda, koji uvodi koncept promjenjive stope sa ponudom nulte ponude. Drugim rečima, Infinity Exchange pokušava da mehaniku kamatnih stopa i prakse upravljanja rizicima tradicionalnog finansiranja prenese na DeFi. Prema Lepsoeu, pružanje pristupa institucionalnim investitorima kompletnom paketu proizvoda, uključujući stope od fiksne do promjenjive, može biti ključ za jačanje usvajanja DeFi-ja. Iako većina nas zna za cikluse rasta i propadanja DeFi-ja, Lepsoe je rekao da je najveći izazov za sektor nepovezanost između tržišta s promjenjivim kamatnim stopama i tržišta s fiksnom kamatnom stopom. Nije baš intuitivno, ali ipak je uvjerljivo.

MicroStrategy za reinvestiranje 500 miliona dolara prodaje dionica u Bitcoin: SEC prijava

Firma Michaela Saylora za poslovnu inteligenciju MicroStrategy planira kupiti mnogo više bitkoina (BTC), što u ovom trenutku nikoga ne bi trebalo iznenaditi. U nedavnom podnesku Komisiji za hartije od vrijednosti i berze Sjedinjenih Država, MicroStrategy je otkrila da je u partnerstvu sa agentima Cowen and Company i BTIG-om prikupila 500 miliona dolara prodajom dionica, a prihod ide za stjecanje više BTC-a. Firma za poslovnu inteligenciju udvostručuje svoj Bitcoin gambit uprkos tome što je na trenutnoj poziciji pala za više od milijardu dolara. Sa BTC-om koji se kreće oko 20.000 dolara i sa analitičarima koji očekuju još padova u kratkoročnom periodu, da li će MicroStrategy zaista kupiti pad ovog puta ili će cijena samo nastaviti da pada nakon kupovine?

Institucionalni investitori krenuli su prema prekretnici u kripto: Apollo Capital

Sjećate se kada se ulaganje u kriptovalute smatralo „rizikom za karijeru“? Sada, izgleda da nije ulaganje u digitalnu imovinu nosi najveći reputacijski rizik od svih. Kakvu razliku može napraviti godina. Prema riječima glavnog službenika za informiranje Apollo Capitala Henrika Anderssona, institucionalni investitori bi uskoro mogli “preokrenuti” svoj konzervativni pristup digitalnoj imovini. U ekskluzivnom intervjuu za Cointelegraph, menadžer kripto fonda rekao je da se institucionalni interes za digitalnu imovinu polako povećava. Neke od glavnih institucija, kao što su penzioni fondovi, možda čekaju da drugi naprave prvi korak jer niko ne želi da bude prvi i da pogreši. Ali, kada se otvore kapije, nedodjela će se smatrati većim rizikom za karijeru.

Fireblocks bilježi prihod od preko 100 miliona dolara od pretplata usred medvjeđeg tržišta

Kripto industrija je krunisala desetine jednoroga u protekle dvije godine, ali koliko od ovih kompanija ima održiv poslovni model? Provajder Blockchain infrastrukture Fireblocks otkrio je da je ove godine generirao više od 100 miliona dolara godišnjeg redovnog prihoda, što je velika prekretnica s obzirom na trenutno stanje na tržištu. Web3 start-upovi, provajderi usluga plaćanja, potrošački brendovi i kompanije za igre na sreću doprinijeli su ogromnom osvajanju Fireblocksa, pokazujući da blockchain industrija privlači stabilan interes uprkos medvjeđem tržištu.

Ne propustite! Hoće li Ethereumovo spajanje promijeniti kripto historiju?

Ethereumovo spajanje opisano je kao povijesni događaj za blockchain industriju jer najveća platforma za pametne ugovore kreće u veliku promjenu u svojoj strukturi upravljanja. Dok je većina trgovaca fiksirana na Etherovu (ETH) cijenu, u igri je mnogo više. Hoće li spajanje promijeniti putanju kripto industrije, koja se toliko oslanja na Ethereum? Ili će se pokazati da ima zanemarljiv uticaj na duži rok? U ovosedmičnom Market Report-u, analitičari Marcel Pechman, Benton Yaun i Joe Hall raspravljali su upravo o ovoj temi. Cijelu reprizu možete pogledati u nastavku.

Crypto Biz je vaš nedeljni puls poslovanja iza blockchaina i kriptovaluta koji se isporučuje direktno u vašu inbox svakog četvrtka.

Leave a Reply

Your email address will not be published.