Crypto

Crypto Biz: Futuristički pristup kripto

Možda ne znate, ali Kanada tiho postaje glavni igrač na blockchain i kripto sceni: Ethereum ima jake kanadske korijene, 3iQ sa sjedištem u Torontu pokrenuo je prvi u Sjevernoj Americi fizički namireni Bitcoin (BTC) berzanski fond (ETF) i postotak aktivnih držača kriptovaluta u zemlji stalno se povećavao u posljednje dvije godine.

U tom kontekstu, imao sam zadovoljstvo prisustvovati ovogodišnjoj Blockchain Futurističkoj konferenciji u Torontu, gdje sam moderirao dva panela o ponovnoj izgradnji finansijskog sistema putem Web3 i uključivanju sljedećeg talasa kripto korisnika. Događaj je poslužio kao još jedan podsjetnik da najpametniji umovi industrije i dalje stvaraju nevjerovatne proizvode uprkos trenutnim tržišnim uslovima. Da ne zvučim pretjerano kliše, ali teško je biti oprezan prema digitalnoj imovini ako se odlučite za nisko radno vrijeme.

Dan otvaranja Blockchain Futurist Conference 2022, Toronto, Ontario, Kanada.

DeFi treba ‘ubilačka aplikacija’ da bi prešao na sljedeći nivo, kaže izvršni direktor Ripplea

Ne možete voditi pravi razgovor o budućnosti digitalne imovine bez razgovora o decentralizovanim finansijama (DeFi). Jedan od najstimulativnijih panela u Futuristu, pod nazivom “Budućnost decentraliziranih financija”, predstavljao je šefa DeFi tržišta u Ripple Labsu, osnivača Teller Financea i rukovodioce kompanija Aventus Ventures i FLUIDEFI. Prema Borisu Alergantu iz Ripple Labsa, institucionalno usvajanje DeFi-ja dolazi sljedeće – ali ne prije nego što industrija stvori sljedeću „ubistvenu aplikaciju“ koja će zaista izazvati interesovanje.

Menadžeri bogatstva i VC-ovi pomažu u poticanju institucionalnog usvajanja kriptovaluta — rukovoditelji Wave Financial-a

Tržište kripto medvjeda ulijevalo je mnogo straha maloprodajnim investitorima. Ali, za institucije i rizične fondove, usvajanje se ubrzava. U Futuristu sam imao priliku da intervjuišem dva rukovodioca iz firme za upravljanje imovinom Wave Financial, koji su objasnili da pojedinci sa visokim neto vrijednostima i institucionalni investitori povećavaju svoju izloženost digitalnoj imovini. Tokom posljednjeg medvjeđeg tržišta, institucije su se pitale, Je li ovo kraj kriptovaluta? Sada, izgleda da je pitanje mnogo više okolo, Je li ovo pravo vrijeme za ulazak?

Coinbase bilježi gubitak od 1,1 milijarde dolara u drugom kvartalu zbog ‘brze i žestoke’ kripto pada

Svi znamo da je posao s razmjenom kriptovaluta u drugom tromjesečju narušen zbog medvjeđeg tržišta. Kako se ispostavilo, performanse vrhunske kripto berze Coinbase bile su lošije od očekivanog. Kompanija je zabeležila ogroman gubitak od 1,1 milijardu dolara između aprila i juna, što je najgore tromesečje od izlaska na berzu 2021. Prihodi su takođe pali za 45,1% na kvartalnom nivou i 153,1% u poređenju sa nivoom iz prethodne godine. Iako su cijene kriptovaluta skromno porasle tokom proteklog mjeseca, maloprodajni interes i obim trgovanja i dalje su niski. To znači da bi se za Coinbase moglo očekivati ​​više bola u kratkom roku.

Usred kapitulacije rudara, Hut 8 je zadržao BTC ‘HODL strategiju’ u julu

Neki od najvećih svjetskih rudara bitkoina prodavali su svoje torbe za finansiranje operacija tokom medvjeđeg tržišta – ali ne i Hut 8. Kanadska rudarska kompanija, koja javno trguje na berzi Nasdaq i Toronto, zadržala je svoje dijamantske ruke u julu kao njen Bitcoin rezerve su porasle na 7.736 BTC. Hut 8 održava aktivnu “HODL strategiju” koja uključuje deponovanje svih samostalno iskopanih BTC-a na čuvanje. Odlučnost kompanije je zaista impresivna s obzirom na to koliko je brzo i snažno pala cijena Bitcoina.

Ne propustite! Da li je vaš SOL bezbedan?

Solana je bio meta još jednog koordiniranog napada ovog mjeseca nakon što su hakeri ukrali otprilike 8 miliona dolara u kripto iz ekosistemskog novčanika Slope. Vjerovatno zbog svog ambicioznog dizajna i sigurnosnih kompromisa za postizanje veće propusnosti, Solana je bila meta nekoliko eksploata u protekloj godini. Ovo nas vodi do ključnog pitanja: da li je vaša Solana (SOL) zaista sigurna? U ovosedmičnom Market Reportu, analitičari Marcel Pechman, Yashu Gola i Benton Yaun raspravljaju o tome da li investitori SOL-a trebaju biti opravdano zabrinuti. Kompletnu reprizu možete pogledati u nastavku.

Crypto Biz je vaš nedeljni puls poslovanja iza blockchaina i kriptovaluta koji se isporučuje direktno u vašu inbox svakog četvrtka.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *