Crypto

CrossTower razmatra daljnje akvizicije kriptovaluta izvan ponude Voyagera

Kripto berza CrossTower Inc., koja trenutno licitira za imovinu Voyager Digitala, navodno je u izlogu za kupovinu drugih kripto kompanija.

U Bloombergovom izvještaju od 24. novembra, izvršni direktor CrossTowera, Kapil Rathi, otkrio je da kompanija želi da pokupi firme sa „dobrim skupom kupaca“ i „dobrim bilansom stanja“ uprkos trenutnom medvjeđem tržištu, navodeći:

“Mi smo na odličnom mjestu za sticanje entiteta koji imaju dobar skup kupaca sa sobom i dobar bilans stanja […] tako da otvoreno gledamo na različite tipove kompanija iz perspektive organskog rasta.”

U septembru je CrossTower bila jedna od kompanija za koje je prijavljeno da se takmiče za kupovinu imovine bankrotiranog kripto zajmodavca Voyager Digital, zajedno sa FTX-om i Binanceom.

FTX Trading je na kraju postao pobjednik Voyager ponude 27. septembra sa prodajom procijenjenom na 1,4 milijarde dolara.

Međutim, sa podnošenjem prijave za bankrot 11. novembra, Voyager je ponovo otvorio proces nadmetanja i nova revidirana ponuda stigla je od CrossTowera istog dana.

„Radimo na revidiranoj ponudi za koju smatramo da će koristiti Voyager korisnicima i široj kripto zajednici. CrossTower je uvijek bio, i nastavit će biti, veoma fokusiran na zajednicu”, rekao je portparol Cointelegrapha u to vrijeme, ne precizirajući iznos.

Iako CrossTower tek treba da otkrije bilo kakve detalje o svojoj posljednjoj ponudi za Voyager, predsjednica CrossTowera Kristin Boggiano izjavila je da Voyagerova mala FTX investicija od 3 miliona dolara neće igrati faktor u potencijalnoj prodaji platforme za pozajmljivanje.

CrossTower je takođe naveo da ima „minimalnu izloženost“ investicijama vezanim za FTX.

Ostale kompanije koje su ponovo u redu za otkup imovine Voyagera uključuju Binance i kompaniju rizičnog kapitala fokusiranu na blockchain Wave Financial, koja je također izrazila interesovanje za početnu aukciju za imovinu Voyagera u septembru.

Povezano: Voyagerova aukcija nije služila najboljim interesima štediša, tvrdi predstavnik Wave Financial-a

U svjetlu nedavnih događaja sa FTX-om, Boggiano je izjavio da je firma sada stavila dodatni naglasak na kompanije koje su vrlo transparentne i fokusirane na usklađenost.

„Postoji prilika na ovom tržištu da se pruži platforma fokusirana na usklađenost i donese transparentnost i povjerenje kojima su se ljudi nadali.”

Međutim, Rathi je rekao da se sklonost trgovačke platforme prema riziku da otkupi kompanije izjednačila sa firmom koja želi da usvoji malo oprezniji pristup u kratkom i srednjem roku.

CrossTower je berza kripto imovine u Sjedinjenim Državama koja je osnovana 2019. To je relativno mala berza sa samo 103.816 dolara u prometu u posljednja 24 sata sa 13 spot tržišta, prema Coinmarketcap-u.

Leave a Reply

Your email address will not be published.