Crypto

Čovjek obećava nekih 18 miliona svojih izgubljenih bitkoina za finansiranje Newport Crypto Hub-a i 51 USD svakom Newportonian-u

James Howells, kompjuterski inženjer koji tvrdi da je greškom bacio tvrdi disk koji je sadržavao nekih 7.500-8.000 bitcoina (BTC) tokom čišćenja kuće 2013. godine, obećao je da će iskoristiti 10% ove izgubljene zalihe ako/kada bude pronađen i pretvoriti Newport, UK , u centar za kriptovalute.

Najnoviji izvještaj BBC-a tvrdi da je izgubljeni iznos BTC-a 8.000. U nekim ranijim tvrdnjama, kako je objavljeno, taj broj je iznosio 7.500 USD.

Po trenutnoj stopi od 22.715 USD po novčiću, Howellsov izgubljeni BTC 8.000 vrijedi oko 181,7 miliona USD. Zaliha je vrijedila skoro pola milijarde dolara tokom vrhunca bitkoina sredinom aprila prošle godine.

Ako se oporavi, kompjuterski inženjer planira da iskoristi 10% svog zaliha, ili BTC 800 (18,17 miliona USD), da pretvori grad, na čijoj se deponiji verovatno nalazi uređaj, u centar za kriptovalute, navodi BBC. Rekao je da će se njegova donacija koristiti za promociju upotrebe i razumijevanja kriptovalute.

“Jedna od stvari koje bismo željeli da uradimo na stvarnoj deponiji, nakon što je očistimo i povratimo to zemljište, je postavljanje postrojenja za proizvodnju električne energije, možda nekoliko vjetroturbina”, rekao je Howells. „Željeli bismo da uspostavimo rudarski objekat u vlasništvu zajednice (Bitcoin) koji koristi tu čistu električnu energiju za stvaranje Bitcoina za ljude Newporta.”

Howells je također rekao da planira dati 50 EUR (51 USD) BTC svakom građaninu Newporta i instalirati kripto-bazirane terminale u svim trgovinama.

Vijeće Newporta, koje posjeduje deponiju u kojoj je pogon navodno zakopan, više puta je odbijalo Howellsu pristup kopanju lokacije, navodeći brige za okoliš i pristup.

Međutim, Howells je tvrdio da je osigurao sredstva za operaciju i da je također okupio tim profesionalaca koji će se nositi sa zadatkom na “vrlo visokom standardu”.

„Kopanje deponije je sama po sebi velika operacija“, rekao je on. “Finansiranje je osigurano. Doveli smo stručnjaka za umjetnu inteligenciju. Njihova tehnologija se lako može ponovo obučiti za traženje tvrdog diska.”

Dodao je da imaju i tim za zaštitu okoliša, opisujući cijelu grupu kao “dobro zaokružen tim raznih stručnjaka, s različitim ekspertizima, koji su, kada se svi zajedno okupimo, sposobni da ovaj zadatak završe na vrlo visokom standardu .”

Prema izvještaju, 37-godišnjak je potpisao vlasništvo nad nekim novčićima kao dio procesa finansiranja.

Kao što je objavljeno ranije u januaru prošle godine, IT stručnjak sa sjedištem u Walesu obećao je da će donirati 25% svog izgubljenog bitcoina u Newport “COVID-19 relief fund” ako mu Vijeće dopusti pristup stranici kako bi potražio hard disk.

____


– Kako baciti 7.500 bitkoina
– Čovek će dati 25% izgubljenog bitkoina pomoći COVID-u ako bude mogao da pretraži deponije za izvlačenje od 296 miliona dolara

– Čovjek u potrazi za izgubljenim BTC 7,500 na smetlištu planira Hi-Tech pretragu
– Potraga za izgubljenim bitcoin hard diskom vrijednim 350 miliona dolara

– Šta biste uradili da povratite izgubljene bitkoine?
– Trezor je uočio ‘značajno’ veće interesovanje za samoodržavanje usred tekućih kripto previranja

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *