Crypto

Conflux mreža se širi u Hong Kong

Odricanje od odgovornosti: Odjeljak Industry Talk sadrži uvide igrača kripto industrije i nije dio uredničkog sadržaja Cryptonews.com.

Toronto, Kanada, 28. decembar 2022, Chainwire

  • Dr. Ming Wu, suosnivač Conflux Network-a, pozvan je u Hong Kong da razgovara sa raznim vladinim i privatnim organizacijama o digitalnoj ekonomiji, inovacijama i tehnologiji, i postigao je početnu namjeru strateške saradnje.
  • Conflux je već u procesu registracije povezanih entiteta za ulazak u Hong Kong, učvršćujući svoju ulogu temeljne infrastrukture za Web3.
  • Ovo je uslijedilo nakon oktobarske objave “Deklaracije o politici razvoja virtualne imovine u Hong Kongu” koja je utrla put gostoljubijem blockchain okruženju u Hong Kongu.

Dr. Ming Wu, suosnivač Conflux Network, je pozvana od strane vlade Hong Konga da razgovara o porastu tehnoloških inovacija putem Web3 i o tome kako bi Conflux mreža mogla igrati temeljnu ulogu u ovim razvojima. Tokom posete, dr. Ming Wu je imao detaljnu diskusiju sa rukovodiocima i osobljem recepcije različitih institucija u skladu sa novom „Deklaracijom o politici razvoja virtuelne imovine Hong Konga“ koja je zvanično objavljena u oktobru.

Tokom proteklih nekoliko godina, stroge mjere kontrole putovanja u vezi sa COVID-19 i regulatorna nesigurnost doveli su do toga da su mnoge blokčejn i kripto kompanije u Hong Kongu premjestile svoje poslovanje u gostoljubivija područja. Ova politika pokazuje značajno ponovno fokusiranje na digitalnu imovinu i poklapa se s pokretanjem prva dva fonda za kriptovalute kojima se trguje na berzi u Hong Kongu.

Dr. Ming Wu je predstavio javni lanac Conflux Tree-Graph, objašnjavajući da je to jedini usaglašeni, javni i bez dozvole lanac u Kini i da je postigao 3000+ TPS, 5000+ čvorova i 0,5s blok generacije. Što se tiče protoka, vremena potvrde i cijene korištenja, ima 2-3 reda veličine prednosti u odnosu na međunarodni javni lanac prve generacije “Bitcoin” i javni lanac druge generacije “Ethereum”. Performanse sistema zauzimaju prvo mjesto u svijetu.

Dr. Mig Wu je rekao da ‘Otvoreno okruženje Hong Konga za kriptovalute pruža više mogućnosti za praktičare u Web3 i Metaverse, posebno za one iz Kine. Ljudi ovdje imaju više slobode da naprave tehnike i poslovne inovacije na način koji je usklađen. Ovo će također ubrzati integraciju Web3 u tradicionalno internet poslovanje i ekonomije kako bi se maksimalno izvukla njegova vrijednost. Širenjem na Hong Kong, Conflux će moći da preuzme potpuno drugačiju strategiju i ima potencijal da postane temelj za ispunjavanje Web3 vizije Hong Konga.’

Proširenje je uslijedilo nakon što je Conflux Network proglašen potencijalnim jednorogom, privatna startup kompanija procijenjena na preko milijardu dolara, u Divovi u nastajanju u Aziji i Pacifiku zajednički izvještaj HSBC-a i KPMG-a. Jedna od samo pet kompanija povezanih s blockchain-om koje su došle na prestižnu listu.

O Confluxu

Conflux je bez dozvole Layer 1 blockchain koji povezuje decentralizirane ekonomije preko granica i protokola. Nedavno prebačen na hibridni PoW/PoS konsenzus, Conflux pruža brzo, sigurno i skalabilno blockchain okruženje bez zagušenja, niskih naknada i poboljšane sigurnosti mreže.

Kao jedini javni blockchain usklađen sa propisima u Kini, Conflux pruža jedinstvenu prednost za izgradnju i širenje projekata u Aziji. U regionu, Conflux je sarađivao sa globalnim brendovima i vladinim entitetima na blockchain i metaverse inicijativama, uključujući grad Šangaj, McDonald’s China i Oreo.

Da saznate više o Confluxu, posjetite confluxnetwork.org

Kontakt

Melissa Tirey
Shift6 Studios
[email protected]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *