Crypto

CoinList se obraća ‘FUD-u’ pri povlačenju, navodi tehničke probleme zbog kašnjenja

Platforma za razmjenu kriptovaluta i Initial Coin Offering (ICO) CoinList se obratila Twitteru kako bi se obratila “FUD” nakon što je bloger tvitovao da su korisnici prijavili da ne mogu povući sredstva više od nedelju dana, što je izazvalo strahove da kompanija ima problema s likvidnošću ili je nesolventna.

„Postoji mnogo FUD-a kojima bismo želeli da se pozabavimo direktno“, rekao je CoinList na Twitteru 24. novembra. thread koji je naveo da berza “nije nesolventna, nelikvidna ili blizu bankrota”. Međutim, navodi se da na njegove depozite i povlačenja utiču “tehnički problemi”.

Bloger Colin Wu koji je fokusiran na kripto je ranije tweeted njegovih 245.000 pratilaca da “neki članovi zajednice” koji koriste CoinList nisu mogli da se povuku više od nedelju dana zbog održavanja.

CoinList ima 35 miliona dolara potraživanja kreditora od bankrotiranog kripto hedž fonda Three Arrows Capital za koji je Wu rekao u svom tweetu da je “gubitak”, što je vjerovatno izazvalo zabrinutost da je kompanija nesolventna ili nelikvidna.

U želji da ublaži strahove koji su vidjeli da banke rade na drugim platformama, CoinList je objasnio da se poduzima nadogradnja njegovih internih sistema i migracija adresa novčanika koja uključuje “više skrbnika”.

Kompanija je navela neobjašnjive „probleme sa starateljstvom“ kao razlog zašto odabiru kriptovaluta „treba više vremena nego što se očekivalo da migrira“ s jednim od njenih neimenovanih skrbničkih partnera koji pati od „nestanka […] nevezano za migraciju” 23. novembra, što je uticalo na tokene na platformi.

Njegova stranica sa statusom prikazuje “slabljene performanse” za isplate, s četiri kriptovalute nedostupne za povlačenje od 15. novembra, a jedna ima odložene depozite od 16. novembra.

“Još jednom, ovo je čisto tehničko pitanje, a ne kršenje likvidnosti”, rekao je CoinList. Tvrdio je da drži “svu korisničku imovinu dolar za dolar” i napomenuo da planira objaviti svoj dokaz o rezervama.

Cointelegraph je kontaktirao CoinList za više informacija, ali nije odmah dobio odgovor.

Povezano: FTX je ilustrovao zašto banke moraju da preuzmu kriptovalute

CoinList tvrdio 14. novembra da nije bila izložena sada bankrotiranoj FTX berzi, ali korisnici su sve nervozniji zbog centralizovanih platformi i požurili su da obezbede sigurno čuvanje svoje imovine o čemu svedoči porast prodaje koji je sredinom novembra prijavio hardverski novčanik provajderi Trezor i Ledger.

Otprilike u isto vrijeme, odlivi Bitcoina (BTC) i stabilnih kovana sa berzi dostigli su istorijski maksimum, a odgovarajući porast aktivnosti primećen je na decentralizovanim berzama.

Leave a Reply

Your email address will not be published.