Crypto

Coinbase zaustavlja operacije u Japanu zbog pada trgovanja

Uprkos tome što se Bitcoin (BTC) vraća na nivoe cijena prije pada FTX-a, zaraza i dalje pogađa industriju, prisiljavajući Coinbase razmjenu kriptovaluta da zatvori operacije u Japanu.

Coinbase je službeno objavio 18. januara da će kompanija prekinuti poslovanje u Japanu i izvršiti potpunu reviziju svog poslovanja u zemlji zbog tržišnih uslova.

Svi kupci Coinbase Japana imat će oko mjesec dana da povuku svoje fiat i kriptovalute sa platforme do 16. februara. Nakon 17. februara, preostala kripto imovina koju drže kupci Coinbase Japan će biti automatski konvertirana u japanski jen (JPY). Depoziti u fiat valuti neće biti dostupni od 20. januara.

Firma je istakla da će klijenti moći premjestiti sredstva na bilo kojeg drugog pružatelja usluga virtuelne imovine, novčanik za samostalno čuvanje, kao i Coinbase novčanik. Klijenti također mogu likvidirati svoj portfelj i povući svoju imovinu na domaći bankovni račun.

Coinbase je naglasio da je platforma posvećena tome da okončanje usluge učini što lakšim, uvjeravajući klijente da svi korisnici mogu povući svoju imovinu što je prije moguće.

Kao što je ranije objavljeno, Coinbase je prvobitno započeo planiranje svoje japanske ekspanzije tokom medvjeđeg tržišta 2018.

Povezano: Japan će ukinuti zabranu stranih stabilnih kokova poput USDT-a 2023.: Izvještaj

Napuštajući Japan, Coinbase slijedi korake Krakena, još jedne globalne kripto berze koja je odlučila da prekine poslovanje u zemlji krajem 2022. Burza je saopštila da se suočava sa sličnim izazovima u Japanu, navodeći “slabo kripto tržište”.

I Kraken i Coinbase su takođe značajno smanjili svoju radnu snagu, a Kraken je otpustio 30% svog osoblja ubrzo nakon što je FTX berza propala u novembru. Coinbase, čiji je broj zaposlenih već smanjen za 18% prošle godine, najavio je još jedno smanjenje radne snage za 20% u januaru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *