Crypto

Coinbase za edukaciju korisnika o politikama lokalnih političara uz novu integraciju aplikacija

Dana 14. septembra, suosnivač i izvršni direktor Coinbasea Brian Armstrong najavio je planove kompanije da počne integrirati napore kripto politike u svoju aplikaciju. Prema njegovim riječima, ovo će pomoći da 103 miliona provjerenih korisnika kompanije sazna gdje su njihovi lokalni politički lideri i predstavnici kada je riječ o kriptovalutama.

Coinbase će se oslanjati na neke od podataka koje je prikupila CryptoActionNetwork (CAN) — 501(c)(4) organizacija posvećena promoviranju rasta i sigurnosti kriptovalute. Coinbase će koristiti bodovnu karticu koju je sastavio CryptoActionNetwork koja ocjenjuje svakog člana kongresa na osnovu njihovog stava o kripto, na osnovu njihovih javno snimljenih izjava i akcija u vezi s kripto politikom. Sistem ocjenjivanja se kreće od “A” do “F”.

Prema generalnim direktorima tweets, Korisnici aplikacije Coinbase moći će vidjeti gdje članovi kongresa stoje po pitanju kripto politike, kao i da se registruju za glasanje i budu u toku sa događajima u lokalnoj gradskoj vijećnici. Izrazio je i planove kompanije da proširi geografsku pokrivenost, kao i da doda relevantne podatke profilima kandidata koji se kandiduju za funkciju.

Izvršni direktor je podijelio da će ovo „pomoći kandidatima koji se bave kriptovalutom da traže donacije od kripto zajednice (u kripto)“. dodao je:

“Zagovaranje kriptovaluta je veoma važno za našu misiju povećanja ekonomske slobode u svijetu, a Coinbase će učiniti svoj dio da pomogne. Ali kripto zajednica je mnogo veća od Coinbase-a – nadamo se da ćemo se svi okupiti da angažujemo izabrane lidere i vodimo razumne politike.”

Ova najava generalnog direktora dolazi manje od mjesec dana nakon što je glavni direktor Coinbase-a, Faryar Shirzad, podijelio tweet:

“Lideri koje ćemo izabrati ovog novembra bit će oni koji će donositi kritične odluke o budućnosti kriptovaluta, blockchaina i weba3 – i o vašoj ekonomskoj slobodi.”

Leave a Reply

Your email address will not be published.