Crypto

Coinbase u partnerstvu s BlackRockom stvara nove pristupne tačke za institucionalno kripto ulaganje

Prema novom postu na blogu objavljenom u četvrtak, mjenjačnica kriptovaluta Coinbase rekla je da je u partnerstvu s BlackRockom, najvećim svjetskim menadžerom financijskih sredstava, kako bi svojim klijentima omogućila direktan pristup kriptovalutama, počevši od Bitcoina (BTC). Korisnici BlackRockove platforme za institucionalno upravljanje investicijama Aladdin će dobiti mogućnost trgovanja kriptovalutama, skrbništva, primarnog posredovanja i izvještavanja ako se odluče da se prijave za Coinbase Prime.

Coinbase Prime je institucionalno trgovačko rješenje koje pruža usluge trgovanja, skrbništva, primarnog financiranja, udjela, podataka i izvještavanja o preko 300 digitalnih sredstava. Usluga je prilagođena subjektima kao što su hedž fondovi, alokatori sredstava, finansijske institucije i korporativni trezori. Preko 13.000 klijenata koristi Coinbase Prime.

Što se tiče razvoja, BlackRockov globalni šef strateškog ekosistemskog partnerstva Joseph Chalom je prokomentarisao:

„Ova povezanost s Aladdinom omogućit će klijentima da upravljaju svojim Bitcoin izloženostima direktno u svom postojećem portfoliju upravljanja i tokovima trgovanja za cijeli portfeljski pogled na rizik u različitim klasama imovine.”

Institucionalni investitori mogu pristupiti Coinbase Prime direktno preko korisničkog interfejsa ili kao integrisana platforma preko API-ja kako bi ponudili proizvode koji se odnose na kriptovalute kao što su fondovi kojima se trguje na berzi, skrbnička rješenja ili brokerske usluge. Coinbase Prime-ov skrbnik, Coinbase Custody Trust Company, reguliran je od strane Odjeljenja za finansijske usluge New Yorka.

Povezano: Kripto kompanije koje se suočavaju sa nelikvidnošću ‘zaboravile su osnove upravljanja rizicima’ — Coinbase

Coinbase je u posljednje vrijeme imao niz regulatornih sukoba. Prošlog mjeseca, američke vlasti uhapsile su bivšeg menadžera Coinbase-a zbog optužbi za trgovinu insajderima. Kako je Cointelegraph nedavno objavio, bivši menadžer se od tada izjasnio da nije kriv. U međuvremenu, američka Komisija za vrijednosne papire i berzu također navodno istražuje da li je Coinbase dozvolio korisnicima da trguju neregistrovanim hartijama od vrijednosti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *