Crypto

Coinbase Japan skoro udvostručuje broj tokena na listi

Kripto berza Coinbase Japan skoro je udvostručila broj tokena koje navodi na svojoj platformi, uzimajući ukupan broj kovanica sa šest na 11 – što je sugestija da bi japanske berze mogle početi značajno da proširuju broj tokena kojima rukuju.

Na Twitteru, japanska ruka razmene napisao je da je počeo trgovati chainlinkom (LINK), enjin Coin-om (ENJ), OMG (OMG), ethereum classic-om (ETC) i osnovnim tokenom pažnje (BAT).

Firma je pokrenula svoju japansku podružnicu u avgustu prošle godine, navodeći prva tri tokena. Od tada je dodao još tri. Ali proces uvrštavanja na listu je notorno težak u Japanu. Sve do nedavno, sve aplikacije za listing tokena moralo je odobriti samoregulatorno Japansko udruženje za razmjenu virtuelne i kripto imovine (JVCEA) – u procesu koji je često mogao potrajati nekoliko mjeseci.

Ranije ove godine, međutim, JVCEA je najavila svoju namjeru da pojednostavi proces i omogući razmjeni da skreće kutove, posebno u slučajevima kada berza želi da navede token koji je već izlistan na platformi domaćeg rivala.

Regulatorna Agencija za finansijske usluge kaže da želi da ima konačnu riječ o promjenama politike listinga, ali izgleda da će nevoljko slijediti primjer vlade s relativno pro-kripto stavom.

Japanske berze se nadaju da će izlistati još tokena

Premijer Fumio Kishida govorio je o Web3 u sjajnim izrazima i pristao je da napravi niz ustupaka domaćem kripto sektoru. Japanske kompanije koje rade u kripto prostoru tvrde da su prekomjerne regulacije, dok politički protivnici kažu da japanski kripto talent i kapital odlaze u inostranstvo.

Kao takve, razmjene su iskoristile prednost – a neke sada brzo proširuju broj kovanica koje navode. Dok na početku godine nijedna berza nije navela više od 20 tokena, neke su na putu da završe godinu sa čak 30 kovanica na svojim platformama.

Ulazak Coinbase-a na japansko tržište bio je spor proces. Japanskom scenom razmjene kriptovaluta dominiraju domaći startupi poput bitFlyera.

Kripto podružnice većih japanskih konglomerata također su aktivne na sceni, kao i platforme koje vode lokalne firme za vrijednosne papire – kao što je Coincheck.

Ali ulazak Coinbasea dospeo je na naslovne strane nakon što je kompanija prošle godine objavila svoje pokretanje u partnerstvu sa Mitsubishi UFJ Financial Group, jednom od najvećih banaka u zemlji.

Leave a Reply

Your email address will not be published.