Crypto

Coinbase beleži gubitak od 1,1 milijarde dolara, Polygon dApps raketa 400% u 2022. i Elon Musk kaže da je inflacija u padu: Hodler’s Digest, 7-13. avgusta

dolazi svake subote, Hodlerov Digest pomoći će vam da pratite svaku važnu vijest koja se dogodila ove sedmice. Najbolji (i najgori) citati, naglasci o usvajanju i regulaciji, vodeći novčići, predviđanja i još mnogo toga — sedmicu dana na Cointelegraphu na jednom linku.

Najpopularnije priče ove sedmice

Elon Musk: Američka ‘prošla vrhunska inflacija’ nakon što je Tesla prodao 90% Bitcoina

S obzirom da je Tesla sada prodao 90% svojih bitkoina tokom medvjeđeg tržišta, Elon Musk kaže da je američka ekonomija “prošla vrhunac inflacije” i predviđa da bi mogla doći samo “blaga do umjerena” recesija. „Mi na neki način imamo uvid u to kuda se cene kreću tokom vremena, a zanimljiva stvar koju sada vidimo je da većina naših roba, većina stvari koje idu u Teslu — ne sve, više od polovine cena — imaju trend pada za šest mjeseci od sada”, rekao je Musk na Teslinoj godišnjoj skupštini dioničara 2022.

Uskoro: ETH programeri pomjeraju datum spajanja

Čini se da će dugo očekivano spajanje biti prije roka, a programeri jezgre Ethereuma Tim Beiko i Terence Tsao dogovorili su se u četvrtak o pozivu programera kako bi se provizorno odredio datum spajanja za 15. septembar. Prethodno procijenjeni datum od Beiko-a bio je 19. septembar. , i sugerirao da završni pripremni radovi teku glatko nakon što je posljednje spajanje Goerli testneta prošlo bez problema ove sedmice.

Coinbase bilježi gubitak od 1,1 milijarde dolara u drugom kvartalu zbog ‘brze i žestoke’ kripto pada

Glavna kripto berza Coinbase objavila je ogroman gubitak u drugom kvartalu od 1,1 milijardu dolara, navodeći “brzi i žestoki” pad kriptovaluta tokom kvartala. Kompanija je istakla da je Q2 bio „teško tromjesečje“ jer su obim trgovine i transakcijski prihodi pali za 30%, odnosno 35%. To je drugi uzastopni kvartal s gubitkom za kompaniju ove godine. “Trenutni pad je došao brzo i žestoko, i vidimo da ponašanje kupaca odražava ponašanje na prošlim palim tržištima”, napisala je kompanija u pismu dioničara objavljenom u utorak.

Decentralizovane aplikacije na Polygonu dostigle su 37.000, što je ove godine poraslo za 400%

Broj DApp-ova na Ethereum platformi za skaliranje Polygon je ove sedmice premašio 37.000, što predstavlja povećanje od 400% od početka 2022. Projekt je pružio analizu DApp projekata izgrađenih na Polygonu, što je posebno pokazalo da je „74% timova integrirano isključivo na Polygon , dok je 26% raspoređeno i na Polygon i Ethereum.” Polygon je također naveo da je njegov ekosistem sada vidio više od „142 miliona jedinstvenih korisničkih adresa i osiguranih 5 milijardi dolara imovine“, sa oko 1,6 milijardi transakcija obrađenih na mreži do danas.

Anonimni korisnik šalje ETH iz Tornado Cash-a istaknutim ličnostima nakon sankcija

Dan nakon što je Ministarstvo finansija SAD sankcionisalo kripto mikser Tornado Cash zbog njegove navodne uloge u operacijama pranja novca, intervali od 0,1 eter transakcija počeli su da se šalju iz pametnog ugovora istaknutim ličnostima kao što su izvršni direktor Coinbasea Brian Armstrong i američki televizijski voditelj Jimmy Fallon. Čini se da je ovaj potez kritika ili satirični komentar na trenutnu politiku američke vlade da također sankcionira adrese koje su bile u interakciji s Tornado Cashom.

Pobjednici i gubitnici

Na kraju sedmice, Bitcoin (BTC) je na $23,840.93Eter (ETH) at 1,882,20 $ i XRP at 0,37 $. Ukupna tržišna kapitalizacija je na 1,13 triliona dolara, prema na CoinMarketCap.

Među 100 najvećih kriptovaluta, tri najveća dobitnika altcoina ove sedmice su Celzijus (CEL) na 93,85%, Ankr (ANKR) na 46,99% i Decred (DCR) na 26,34%.

Prva tri altcoin gubitnika sedmice su ApeCoin (majmun) na 9,03%, Curve DAO Token (CRV) na 5,01% i Kusama (KSM) na 4,53%.

Za više informacija o cijenama kriptovaluta, svakako pročitajte Cointelegraphovu analizu tržišta.

Najupečatljiviji citati

“Zajednica starijih osoba gotovo da nije izložena kripto ekosistemu osim ako im unuci ne kažu o tome.”

Owen Robertson, marketinški saradnik u Dominant Strategies

“Činjenica da nemam alternativu Facebooku je razlog zašto je Facebook monopol. Ali da je na blockchainu, mogao bih slobodno prenositi podatke, to bi moglo postati [different] Facebookovi.”

Yat Siu, suosnivač Animoca Brands

„U proteklih šest mjeseci vidjeli smo da su se procjene kompanija svele na malo realnije procjene i postalo je sjajno vrijeme za početak raspodjele kapitala.”

Gerard Berile, direktor ulaganja i ulaganja u Wave Financial

„Ubuduće, taj mentalitet prema upravljanju rizikom, a da je i dalje dugoročan, veoma je važan. […] Možete biti bikovi u pogledu kriptovaluta, ali i dalje možete prodati van tržišta.”

Jeffrey Gao, izvršni direktor Cypherpunk Holdingsa

„Skalabilnost nije samo kao neka dosadna stvar u kojoj vam je potrebna samo skalabilnost kao ‘brojevi troškova opadaju’, mislim da zapravo omogućava i otključava potpuno nove klase aplikacija.”

Vitalik Buterin, suosnivač Ethereuma

„Tako da mislim da je institucionalno usvajanje ono kuda ide, a institucije su ono što će omogućiti […] ta ubitačna aplikacija za potrošače da zaista dovede kripto i DeFi na viši nivo.”

Boris Alergant, šef DeFi tržišta u Ripple Labsu

Predviđanje sedmice

29.000 dolara Bitcoin je bliže nego što biste očekivali, prema podacima o derivatima

S obzirom da se cijena bitkoina nastavlja boriti protiv otpora od 24.000 dolara, suočivši se s odbijanjem 10. avgusta, ali uspjevši da ne bude izbačena iz 52-dnevnog uzlaznog kanala, analitičar tržišta Cointelegrapha Marcel Pechman sugerirao je da bi cijena na kraju mogla dostići 29.000 dolara do oktobra. On je ukazao na formiranje bikovskog grafikona sa nivoom podrške od 22.500 dolara što ukazuje da bi se cena mogla popeti na nešto ispod 30.000 dolara. Pechman je također napomenuo da, iako podaci o BTC derivatima pokazuju nedostatak interesa dugih kredita s financijskom polugom, nema naznaka iznenadnog pada cijena na tržištu.

FUD sedmice

ASIC stolac uznemiren ogromnom količinom kripto investitora koji ‘preuzimaju rizik’

Joe Longo, predsjednik Australijske komisije za vrijednosne papire i investicije (ASIC), podigao je uzbunu zbog broja Australaca koji su investirali u “neregulisanu, promjenjivu” kripto imovinu tokom pandemije. Kao dio medijskog saopštenja u četvrtak, Longo je ukazao na ASIC istraživanje iz novembra 2021. koje je otkrilo da je kripto drugi najčešći proizvod za ulaganje, a 44% ispitanih je izvijestilo da ga drži. Od tih investitora, 25% je navelo da je kripto imovina jedina klasa ulaganja u koju su uključeni.

Unakrsni lančani most RenBridge je oprao 540 miliona dolara od hakerskog prihoda: Elliptic

Prema izvještaju od srijede iz blockchain analitičke firme Elliptic, kripto-most RenBridge je omogućio pranje najmanje 540 miliona dolara prihoda od hakovanja od 2020. godine. Prema izvještaju, pranje je provedeno putem procesa poznatog kao chain hopping – pretvaranjem jednog oblika kriptovalute u drugu i premještanje je preko više blokova.

Suosnivač Tornado Cash-a izvještava da je izbačen sa GitHuba jer industrija reaguje na sankcije

Suosnivač Tornado Cash-a Roman Semenov izjavio je da je njegov nalog na platformi za programere GitHub suspendovan u ponedeljak. Semenov je napomenuo da, uprkos tome što ga Ured za kontrolu strane imovine američkog trezora nije proglasio pojedinačno kao posebno određen državljanin, izgleda da se suočava s reperkusijama u vezi s tvrdnjama Trezora da je Tornado Cash oprao više od 7 milijardi dolara kriptovaluta.

Najbolje karakteristike Cointelegrapha

Kako ispeći svoj DAO kod kuće — Sa samo 5 sastojaka!

Decentralizovane autonomne organizacije dolaze u svim veličinama i ukusima. Neki mogu izgledati slatki, drugi postaju kiseli. Može biti zabavno i zanimljivo stvoriti onaj koji odgovara vašim potrebama i zadovoljava vašu glad za nečim novim.

Ponovno izmišljanje sebe u Metaverse kroz digitalni identitet

Korisnici Metaverse mogu se ponovo osmisliti s digitalnim identitetom izgrađenim na avatarima i digitalnim sredstvima, ali postoje izazovi koje treba razmotriti.

Kako bitcoin kitovi stvaraju prskanje na tržištima i pomjeraju cijene

Prodaju li se kitovi na ovom medvjeđem tržištu? Duboko zaroniti u njihove podatke na lancu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *