Crypto

Circle planira podržati samo Ethereum PoS lanac nakon završetka spajanja

U utorak, Circle, emitent USD Coin (USDC) stabilnog coina, obećao je punu podršku tranziciji Ethereuma na proof-of-stake, ili PoS, blockchain nakon dugo očekivane Merge nadogradnje. Kompanija vidi spajanje kao važnu prekretnicu u skaliranju Ethereum ekosistema, pišući:

“USDC je postao temeljni blok za Ethereum DeFi inovaciju. Olakšalo je usvajanje L2 rješenja i pomoglo u proširenju niza slučajeva upotrebe koji se danas oslanjaju na ogroman skup mogućnosti Ethereuma. Razumijemo odgovornost koju imamo za Ethereum ekosistem i kompanije, programere i krajnje korisnike koji zavise od USDC-a i namjeravamo učiniti pravu stvar.”

Trenutno, USDC je i najveći stabilni coin koji je podržan dolarima izdat na Ethereumu i najveća ERC-20 imovina u cjelini, s preko 45 milijardi dolara tržišne kapitalizacije koja se nalazi u ekosistemu u vrijeme objavljivanja. Njegove rezerve se revidiraju i drže u američkim finansijskim institucijama kao što je BlackRock.

Za razliku od drugih, Circle je nastavio da ne očekuje nikakve probleme jer Ethereum blockchain počinje svoju tranziciju, navodeći:

“Ne očekujemo poremećaje u mogućnostima USDC na lancu niti u našim potpuno automatiziranim uslugama izdavanja i otkupa. Circleovo okruženje za testiranje povezano je s Goerli Ethereum test mrežom, a mi ćemo pažljivo pratiti kako se spaja s Praterom u narednim danima.”

Kompanija prati primjer zajedno sa sve većim brojem firmi koje jamče za prelazak na Ethereumov PoS blockchain nakon završetka spajanja. Dan ranije, Chainlink je rekao da neće podržavati proof-of-work vilice nakon nadogradnje. Zbog blizine nadogradnje, Ethereum layer-2 rješenje Optimism je doživio skok svog token-a za preko 300% zbog spekulacija o spajanju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *