Crypto

Cijene Celzijusa pumpaju 22% nakon što se plan pojavi kako bi se preusmjerio posao

Odricanje od odgovornosti: Odjeljak Industry Talk sadrži uvide igrača kripto industrije i nije dio uredničkog sadržaja Cryptonews.com.

Nakon što je podnio zahtjev za bankrot u julu 2022., glavni izvršni direktor Celsiusa najavio je novi plan za oživljavanje Celciusa. Nakon novih planova za restrukturiranje osnovnog poslovnog modela ove platforme za kreditiranje kriptovaluta, Celzijus je porastao za 22%.

Celsius Crypto Crash 2022

Zajmodavac kriptovaluta, Celsius, odlučio je da zaustavi povlačenja, zamjene i transfere u junu 2022. zbog pogoršanja tržišnih uslova koji su doveli do tržišta kripto medvjeda. Štaviše, Celsius je podnio zahtjev za bankrot u julu 2022. nakon što je pozajmio više od 7 milijardi dolara kriptovaluta u prethodnoj godini.

Prirodni token Celzijusa, CEL, korigovan je sa nivoa od 4,2 dolara u januaru 2022. na 0,2 dolara u junu 2022. Uprkos ovom trenutnom padu cene, Ceslisus je uspeo da se oživi u poslednjih nekoliko meseci.

Celzijusove pumpe početkom septembra 2022

Tokom početka septembra, Celzijus tweeted najavljujući svoj plan da ponovo otvore isplate za određene skrbničke i zadržane račune.

2. septembra, CEL se oporavio nakon što je Celsius zatražio od suda da mu dozvoli da vrati 50 miliona USD + u kriptovalutama. Chris Ferraro, glavni finansijski direktor (CFO), također je naveo da Celsius ima dovoljno sredstava za nastavak poslovanja do kraja 2022. godine. Tokom stečajnog ročišta, finansijski direktor je naveo da će kompanija dobiti dodatna sredstva putem dospjelih kredita i poreskih ušteda.

Ovo je možda bio još jedan razlog za pozitivan zaokret u CEL cijeni početkom septembra. Nakon objave, CEL cijena je skočila sa 1,1 USD 1. septembra na 1,56 USD u roku od 24 sata.

Celsius novi plan za ponovno fokusiranje poslovanja

Na sastanku zaposlenih 8. septembra, Alex Mashinsky, izvršni direktor Celsiusa, smislio je smion plan za oživljavanje poslovanja. Plan je bio da se poslovanje preusmjeri na skrbništvo – pružajući investitorima siguran način da pohrane svoju digitalnu imovinu i naplaćuju naknade za određene vrste transakcija.

Ranije je Mashinsky za njihove neuspjehe okrivio nepromišljeno raspoređivanje sredstava i marketinške strategije kompanije. Na primjer, obećanje o obezbjeđivanju kamate od 18% na uložene kriptovalute pokazalo se neodrživim.

Međutim, novi poslovni predlog je privremeno oživeo cenu Celzijusa. Od cijene od 0,8 dolara do kraja avgusta, Celzijus se trenutno trguje po cijeni od 1,76 dolara od 14. septembra 2022. Ovo povećanje cijene od 2x može biti znaci da će doći još više, jer izgleda da će CEL postati jedan od najbrže rastuća kriptovaluta imovine u posljednjih nekoliko mjeseci.

Leave a Reply

Your email address will not be published.