Crypto

Cijene Celzijusa podižu 17% nakon što se plan pojavi kako bi se preusmjerio posao

Cijena CEL-a, tokena koji je izdao problematični kripto zajmodavac Celsius Networkdanas je dosegla oko 17% na tržištu, nakon što su se pojavile vijesti da kompanija istražuje nova poslovna područja kako bi ostala u životu.

Na svom najvišem nivou, CEL je dostigao 2,135 dolara nakon što je probio ključni nivo otpora na oko 2,04 dolara. Na svom vrhuncu, token je porastao za više od 45% otkako je pumpa počela oko 7:00 ujutro UTC u srijedu.

Međutim, od jutros je CEL vratio neke od svojih dobitaka i od 11:40 UTC trgovao se na 1,74 dolara. Porastao je za 17,4% u posljednja 24 sata i blizu 27% u posljednjih 7 dana.

Iz tehničke perspektive, CEL sada izgleda snažno i potencijalno je spreman za daljnje dobitke prema maksimumima od jutros. Ipak, vredi napomenuti da je cena i dalje daleko od maksimuma viđenih tokom masovne pumpe sredinom avgusta, kada je CEL nakratko dotakao nivo od 4,6 dolara.

CEL zadnja 3 mjeseca:

Današnja pumpa cijena uslijedila je nakon vijesti da izvršni direktor Celsiusa Alex Mashinsky planira ponovo izgraditi Celsius kao čuvara kriptovaluta. Izvršni direktor i Oren Blonstein, još jedan izvršni direktor Celsiusa, rekli su da se nadaju da će ohrabriti potencijalne kupce da pohranjuju svoje kriptovalute kod njih, Cryptonews.com objavljeno ranije danas.

Novi plan je predstavljen dok Celsius nastavlja sa sudskim postupkom nakon što je u julu podnio zahtjev za zaštitu od stečaja prema poglavlju 11 američkog zakona o stečaju. Prijava je otkrila rupu u Celziusovom bilansu od blizu 1,2 milijarde dolara.

CEL token je bio izuzetno promjenjiv otkako je Celsius prvo zamrznuo isplate za klijente, a kasnije podnio zahtjev za zaštitu od bankrota. Zamrzavanje isplata uslijedilo je nakon dužeg ‘banke’ među klijentima Celsiusa, potaknutog glasinama na društvenim mrežama o poteškoćama s kojima se kompanija navodno suočila.

Za sada, međutim, 13. jun – datum kada je Celzijus zaustavio povlačenje – još uvijek označava dno cijene CEL-a. Od dna, token je dobio više od 1000% na tržištu.

CEL ostaje 66th najvrednije kriptosredstvo po tržišnoj kapitalizaciji, ispred dobro poznatih tokena kao što su NEO i Synthetix Network (SNX), prema CoinGecko.

Leave a Reply

Your email address will not be published.