Crypto

Cijene bitkoina i ethereuma na pragu pokretanja održivog kripto bull trka

Tržište kriptovaluta je na ivici pokretanja održivog bikova. Bitcoin i Ethereum su na ivici probijanja do novih godišnjih maksimuma, što bi moglo izazvati rasprostranjeniji rast kripto tržišta u narednim sedmicama.

Bitcoin je nastavio svoj snažan pobjednički niz i poskočio preko 8,5% na 23,162 dolara. Druga najveća kriptovaluta, Ethereum (ETH), također doživljava značajan porast jer je porasla za otprilike 5% na 1.655 dolara.

Uprkos tekućim negativnim vijestima sa dvije velike berze, Coinbase i Gemini, čini se da bitkoin ignoriše sva previranja na tržištu ove sedmice.

Coinbase pod vatrom: Kako su slabe sigurnosne prakse dovele do masovne tužbe

U nastojanju da svoju grupnu tužbu protiv burze kriptovaluta Coinbase zadrži van arbitraže, grupa investitora čuva detalje svog računa u tajnosti.

Nadaju se da će njihov slučaj na kraju biti saslušan na američkom sudu. Kupci tvrde da Coinbase-ove sigurnosne mjere nisu bile baš dobre i da su dovele do gubitka sredstava. Oni također navode da Coinbase pokušava izbjeći bilo kakvu kompenzaciju za svoje žrtve.

Tužilac u tužbi imao je 6.000 dolara kripto sredstava koje je nezakonito uzeo iz svog novčanika i preselio na adresu koja nije bila njegova. On takođe navodi da Coinbase nije učinio ništa da zaustavi hakere, koji su ukrali 1.000 dolara sa njegovog bankovnog računa. Dakle, masovna tužba može opteretiti tržište kriptovaluta.

Investitori poduzimaju pravne mjere protiv Gemini Exchange-a zbog optužbi za prevaru

Osim Coinbasea, Gemini je također u centru pažnje, što uzrokuje usporavanje rasta tržišta kriptovaluta. Grupna tužba tvrdi da korporacija krši Zakon o berzi. Earn Program, kroz koji Gemini plaća svojim trgovcima do 7,4% kamate, u srži je tužbe protiv kompanije i njenih osnivača u američkom južnom okrugu Njujorka.

Kada je program prestao da prihvata investicije u decembru 2022., oni koji su već investirali nisu mogli da izvuku svoj novac. FTX tržište je palo krajem novembra, što je dovelo do zaustavljanja programa Earn, i tada je osnivač Sam Bankman-Fried stvorio Alameda Research.

Ova kompanija je navodno dobila 10 milijardi dolara u gotovini od digitalnog klijenta od FTX-a.

Genesis Global, koji radi sa Gemini-jem i institucionalni je kripto biznis, osjetio je posljedice jednog od pada FTX-a. Max J. Hastings i Brendan Picha su ljudi koji su podnijeli žalbu. Ovaj odgovor na pitanje da li je Gemini registrovao imovinu kao vrijednosne papire u američkom zakonu.

Nadalje, tvrdi se da Genesis duguje Blizancima blizu milijardu dolara. Genesis je 16. novembra 2022. objavio da će zbog “problema sa FTX-om” svi otkupi kredita biti odloženi. Drugim riječima, kompanija nije dostupna za buduće pozajmice. Dakle, masovna tužba može opteretiti tržište kriptovaluta.

Bitcoin Price

Trenutna cijena bitkoina je 23.240,65 dolara, a dnevni obim trgovanja je 35 milijardi dolara. Bitcoin je porastao za 7% u posljednja 24 sata, sa tržišnom kapitalizacijom od 447 milijardi dolara. CoinMarketCap trenutno zauzima prvo mjesto.

Bitcoin se sada drži nešto ispod granice od 23.150 dolara. U dnevnom vremenskom okviru, Bitcoin je formirao bikovsku sveću koja guta što sugeriše da postoji šansa za nastavak uzlaznog trenda. Ako se Bitcoin probije iznad nivoa od 22.750 dolara, mogao bi ciljati na nivoe od 24.000 ili 24.550 dolara.

Sa donje strane, trenutna podrška Bitcoin-a prevladava na 22.500 dolara, a dodatni pad ispod ovog nivoa može ga izložiti na 21.550 dolara.

Cijena Ethereuma

Cijena Ethereuma u posljednja 24 sata je 1.654,74 dolara sa obimom trgovine od 10 milijardi dolara. Oni su procijenjeni na 4% tokom proteklog dana.

CoinMarketCap, koji pruža živa upozorenja o tržištu kriptovaluta i tokena, trenutno je na drugom mjestu u smislu prosječnog dnevnog obima trgovanja

21. januara, ETH/USD par se suočava sa snažnim otporom blizu 1.680 dolara. Cijena ETH-a je 22. decembra zatvorena ispod otpora od 1.680 dolara, sa dodžijem u medvjedastom jazu oko manje bikovske svijeće na 1.690 dolara.

Postoji šansa (iako ne baš visoka) da bi cijena ETH-a mogla dostići 1.610 dolara kratkoročno ako uspije zatvoriti svijeće iznad ovog nivoa.

Pazimo na $1,610 da pratimo bilo kakvo zatvaranje iznad ovog nivoa. Ako se zatvori iznad ovog nivoa, mogli bismo vidjeti potencijalnu kupovnu trgovinu.

3 novčića na koje treba obratiti pažnju tokom pretprodaje: vratite prije nego što to učine svi drugi!

Ulaganje u altcoine u fazi pretprodaje je korisno za investitore koji se pripremaju i prate uz odgovarajuća istraživanja i preporuke. Oni će moći iskoristiti potencijal ovih novčića.

Borba (FGHT)

Fight Out je zgodan i isplativ način da ostanete u formi. Kupovinom njihovih FightOut tokena, možete dobiti pristup stručnim uslugama ličnog treninga po niskoj cijeni, omogućavajući čak i onima s malim budžetom da iskoriste prednosti vježbanja.

Uprkos novoj fitnes aplikaciji iz Move2Earn-ove snažne linije funkcija, njihov jedinstveni kapacitet za praćenje fizičke i mentalne spremnosti, zajedno sa NFT Avatarom i funkcijom društvenog takmičenja, ih izdvaja od ostalih M2E programa. Fight Out praćenje performansi korisnika u realnom vremenu omogućava ljudima da prate i prate njihov napredak u snazi, kardiovaskularnoj izdržljivosti i još mnogo toga.

Kao korisnik, možete se čak takmičiti sa prijateljima sličnih nivoa vještina. Kada postignete cilj u stvarnosti, vaš avatar se podiže kao i moj – pripremajući ga za moguće borbe protiv avatara drugih korisnika kako biste zaradili nagrade.

Investitori se odlučuju za Fight Out-ovu kriptovalutu $FGHT sa svojim obećavajućim konceptom i impresivnim bonusima prije prodaje koji mogu varirati od 50% do čak i više ovisno o tome koliko uložite.

Uz partnere kao što su LBank Labs, Cryptonews.com, Transak i BlockMedia Labs koji nude operativnu i finansijsku pomoć, ovaj projekat je spreman za uspjeh i do sada je već prikupio više od 3 miliona dolara.

FGHT će biti u prodaji u ograničenom periodu. Ako razmišljate o ulaganju, reagirajte brzo i iskoristite ovu priliku.

Posjetite FightOut sada

C+Charge (CCHG)

C+Charge pokreće revolucionarni sistem plaćanja na mreži za ljude koji su vlasnici električnih vozila (EV). To će omogućiti korisnicima da svoje početne troškove pretvore u kredite koji se mogu zamijeniti za karbonski kredit. Krajnji cilj je značajno smanjenje emisije stakleničkih plinova putem putovanja automobilom.

Budući da potencijal ove tehnologije potpuno mijenja igru, ona ima moć da u potpunosti transformira tržište kredita za ugljik. Ovo omogućava širokom spektru kompanija da učestvuju i dodaje im veću vrijednost.

Predviđa se da će VCM-ovi dostići 100 milijardi dolara do 2030. godine, što ih čini šansom za ulaganje u procvat za preduzeća. C+Charge je prikupio preko 344.000 dolara u pretprodaji, što ukazuje da postoji velika potražnja za VCM-ovima.

Posjetite C+Charge Now

Meta Masters Guild (MEMAG)

Meta Masters Guild je naglo skočio sa 200.000 dolara na neverovatnih 550.000 dolara u samo nekoliko dana. Ovaj izuzetan porast ukazuje na to da javnost ima visok nivo povjerenja u budući rast kompanije i sposobnost stvaranja profita. U trećem kvartalu 2023. Meta Masters Guild će objaviti svoju prvu mobilnu igru.

MEMAG mreža postoji već neko vrijeme, omogućavajući korisnicima da kreiraju i upravljaju ulaganjem vlastitih kriptovaluta uz trgovanje na javnoj berzi. Takođe razvijaju igre koje korisnicima omogućavaju da zarade nagrade za igranje, kao i igre koje pokreće Web3, sistem kompatibilan sa Ethereumom.

Kako je sada, proces ulaganja u MEMAG počinje kupovinom MEMAG tokena u vrijednosti od 10 USD. Ako učestvujete u pretprodaji, nudi se 1 token za samo 0,01 USD; rani investitori imaju ograničenu priliku da učestvuju.

Posjetite Meta Masters Guild sada

Pronađite najbolju cijenu za kupovinu/prodaju kriptovalute

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *