Crypto

Cijene bitkoina i ethereuma dobivaju pojačivač kineske Nove godine u sljedećem dijelu relija?

Dana 20. januara, Bitcoin je u bikovskom trku, probijajući se iznad dvostrukog gornjeg nivoa otpora od 21.600 dolara koji izlaže BTC prema nivou od 22.500 dolara. Ethereum je također prekršio područje velikog otpora od 1.610 dolara i zatvaranje svijeća iznad ovog nivoa otvara dodatni prostor za kupovinu do 1.675 dolara.

Kineska nova godina dolazi u nedjelju, 22. januara, što često dovodi do nestabilnosti tržišta.

Najveći nacionalni praznik u Kini naziva se “zlatna sedmica” i ima 12 dana proslave sa različitim životinjskim temama. U 2021. godini tema godine je “Godina psa”, koja počinje 18. juna, a 2023. će biti “Godina pacova”.

Berze u Šangaju i Šenženu biće zatvorene od 23. do 27. januara 2018. godine zbog perioda praznika Lunarne Nove godine. To će kao rezultat uticati na berzu i obim globalne trgovine.

Stoga, kupci imaju više poticaja da manipulišu imovinom tokom praznične sezone, posebno jer postoji dobit ako ste u mogućnosti prodati prije 28. decembra.

Postoji li korelacija između kineske Nove godine i pada cijena bitkoina?

Bitcoin je obično crven nedeljama pre kineske Nove godine. U 2019. cijena je stalno pala sa 3.491 dolara 1. januara na najniži nivo od 3.397 dolara 2. februara. Tipično je da kriptovalute padaju na početku nove godine. Praznici ih ohrabruju, a nakon toga se sruše.

Do četvrtka su se cijene donekle oporavile i procijenjene su na 8.526 dolara u petak ujutro. Ova istorija se ponovila i ranije, što će navesti investitore da predvide kraj njene buduće putanje

Postepeno povećanje praćeno ogromnim porastom tehnoloških dionica dogodilo se tokom prve sedmice februara, uz veliki dvodnevni rast koji je završio sedmicu.

Nakon kineske Nove godine, cijene su počele da se vraćaju na 46,2 hiljade dolara. Na sreću, to nije poništilo sve dobitke ostvarene prije kineske Nove godine

U 2022., cijene bitkoina su naglo skočile na nivo od oko 37.000 dolara neposredno prije praznika. Što se ostalog tiče, bitcoin je doživio vrhunac cijene na oko 39 hiljada dolara neposredno prije kineske Nove godine.

Bitcoin Price

Cijena Bitcoina danas je 21.837 dolara sa vrijednošću trgovanja u 24 sata od 23 milijarde dolara. Bitcoin je porastao za 3,39% u posljednja 24 sata i trenutno ima CoinMarketCap rang 1 i sa trenutnom tržišnom kapitalizacijom od 420 milijardi dolara.

Bitcoin, BTC, dostiže granicu od 22.500 dolara i približava se granici od 23 hiljade dolara. To je u bikovskom trendu i vjerovatno će se nastaviti tokom ovog vremenskog perioda.

U vremenskom okviru od 4 sata, Bitcoin je formirao “tri bijela vojnika” i probijanje ovog dvostrukog vrha otpora ukazuje na šanse za nastavak bikovskog trenda.

Za sada, Bitcoin je blizu nivoa otpora od 1.675 dolara i verovatno će nastaviti da napreduje sve dok ne dostigne nivo od 1.760 dolara. Ako dođe do bikovskog proboja, bilo bi mudro iskoristiti prednost rasta koji je otvorio više prostora za kupovinu.

Cijena Ethereuma

Trenutna cijena Ethereuma je 1.621,48 dolara sa 24-satnim obimom trgovanja od 7 milijardi dolara. Ethereum je porastao za 4,38% u posljednja 24 sata i trenutno je na drugom mjestu od strane CoinMarketCap-a s tržišnom kapitalizacijom od 198 milijardi dolara.

Ethereum je probio područje otpora koje je sprečavalo probijanje na nove maksimume, zatvaranje svijeća iznad ovog nivoa otvara dodatni prostor za kupovinu. Trenutno se trguje na 1,657 dolara

ETH/USD par je trenutno u porastu i ima veliki nivo otpora od 1.610 dolara. Zatvaranje svijeća iznad ovog nivoa otpora podržava trend koji bi mogao biti bikovski.

U vremenskom okviru od 4 sata, ETH/USD par je formirao bočni kanal i trenutno je u uzlaznom trendu koji je podrška na 1.600 dolara. Proboj bi mogao izložiti ETH blizu 1.515 dolara.

Budite ispred igre: 3 novčića na koje morate obratiti pažnju tokom pretprodaje

Ulaganje u altcoine u njihovoj pretprodajnoj fazi može se pokazati kao vrlo korisno iskustvo za investitore. Pažljivim istraživanjem i praćenjem preporuka vodećih altcoina, oni mogu biti u odličnoj poziciji da iskoriste potencijal ovih kovanica.

Borba (FGHT)

Fight Out je zgodan i isplativ način da ostanete u formi. Kupovinom njihovih FightOut tokena, možete dobiti pristup stručnim uslugama ličnog treninga po niskoj cijeni, omogućavajući čak i onima s malim budžetom da iskoriste prednosti vježbanja.

Pretprodaja FGHT-a bila je ogroman uspjeh, prikupivši 3,11 miliona dolara. Sve aktivnosti vezane za avatar su dokumentirane, pružajući vam odličan resurs na osnovu kojeg možete prosuđivati ​​svoje postupke. Imate samo ograničeno vrijeme da dobijete 60,06 FGHT za svaki $1 koji potrošite (u ETH ili USDT).

Nadalje, tržišna prognoza ukazuje da će cijene FGHT-a rasti kako se prodaja nastavi, stoga reagirajte brzo i iskoristite ovu priliku.

Posjetite FightOut sada

C+Charge (CCHG)

C+Charge lansira revolucionarni platni sistem koji pokreće blockchain za vlasnike električnih vozila. Kada korisnici izvrše svoju prvu naplatu, dobiće kredite za ugljik, s krajnjim ciljem značajnog smanjenja emisije stakleničkih plinova.

Ova tehnologija koja mijenja igru ​​ima potencijal da u potpunosti transformira dugo uspostavljeno tržište karbonskih kredita, kojim je u velikoj mjeri dominirala mala grupa ljudi. To stvara jednake uslove i omogućava mnogim kompanijama da učestvuju u ovom sektoru.

Očekuje se da će tržište dobrovoljnih kredita (VCM) dostići impresivnih 100 milijardi dolara do 2030. C+Charge, tržišni lider u ovom prostoru, preuzima vodeću ulogu i uspješno je prikupio preko 335.000 dolara tokom svoje pretprodaje, što ukazuje da je industrija se brzo širi.

Posjetite C+Charge Now

Meta Masters Guild (MEMAG)

Meta Masters Guild je doživio ogroman rast, popevši se sa 200.000 dolara na ogromnih 550.000 dolara u samo nekoliko dana. Ovaj fenomenalan uspon ukazuje na to da je javnost dala visok nivo povjerenja u buduću ekspanziju kompanije i sposobnost stvaranja profita. Meta Masters Guild će objaviti svoju prvu mobilnu igru ​​u Q3 2023.

MEMAG, njihova sopstvena kriptovaluta, omogućava korisnicima da ostvaruju prava upravljanja, da se uključe u aktivnosti ulaganja i kupuju artikle i NFT na mreži. Osim toga, namjeravaju razviti igre za zaradu i Web3 kako bi pružile još zanimljivija iskustva igranja.

Rani investitori imaju ograničenu priliku da učestvuju u prodaji MEMAG-a, koja trenutno pruža 1 MEMAG za 0,01 USD.

Međutim, predviđa se da će ova cijena porasti za manje od dvije sedmice, pa bi zainteresovani kupci trebali uskoro reagovati ako žele da dođu do valute po najnižoj mogućoj cijeni. Ne propustite ovu nevjerovatnu ponudu, koja ima sedam faza!

Posjetite Meta Masters Guild sada

Pronađite najbolju cijenu za kupovinu/prodaju kriptovalute

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *