Crypto

Cijene bitkoina i drugih kripto kriptovaluta su se povećale nakon pada maloprodaje u SAD-u i inflacije PPI više nego što se očekivalo

Cijene bitkoina i šire kriptovalute danas dobivaju snažan vjetar u leđa nakon što su najnoviji američki ekonomski podaci pokazali ublažavanje inflacije i usporavanje maloprodaje.

Bitcoin u trenutku pisanja ima cijenu od 21.565 dolara, što je povećanje od 0,9%, a Ethereum je trenutno viši za 0,85% na 1,602 dolara.

Pomno praćena cifra maloprodaje u SAD pala je -1,1%, što je više od -0,8% predviđanja ekonomista.

U međuvremenu, inflacija indeksa proizvođačkih cijena (PPI) pala je na 6,2% u odnosu na očekivanu cifru od 6,8%.

Najnoviji ekonomski podaci trebali bi ojačati ruke golubova u Federalnim rezervama kako bi usporili rast kamatnih stopa.

Podaci znače da je veća vjerovatnoća da će Fed smanjiti kamatne stope

Loši podaci o maloprodaji upućuju na to da potrošači osjećaju pritisak viših cijena i smanjuju.

To bi imalo efekta da se dio tražnje izvuče iz privrede što je prijetilo da inflacija poraste još više.

Drugim riječima, to znači da rastuće kamatne stope već rade trik u kroćenju inflacije

A očitavanje PPI se unosi u ranije podatke o inflaciji koji upućuju na usporavanje inflacije, što će zauzvrat negirati potrebu da Fed agresivnije krene po pitanju kamatnih stopa.

Naprotiv, to bi trebalo pomoći da se potvrdi obrazloženje za promjenu raspoloženja koja je dovela do porasta rizičnih sredstava kao što su dionice i kriptovalute.

Sljedeća stanica bitkoina mogla bi biti 30.000 dolara za potvrdu kraja medvjeđeg tržišta

Bitcoin se sada ugodno trguje iznad svog 200-dnevnog jednostavnog pokretnog prosjeka i MACD koji se kreće iznad signalne linije. Volumenski profil pokazuje jak volumen na trenutnoj cijeni.

Ključna meta koja može potvrditi da je medvjeđe tržište gotovo je uspješan napad na cijenu od 30.000 dolara, ključna oblast otpora, posljednji put posjećena u junu 2022.

Moglo bi biti sjajno vrijeme da počnete gomilati bitcoin i vrhunske altcoine kao što je Ethereum. Solana i Avalanche.

Provjerite pretprodajno tržište za 10x povrata – MEMAG i FGHT

Ali čak i veći prinosi od ulaganja u bitcoin mogli bi biti zahvaćeni niže u prehrambenom lancu na pretprodajnom tržištu.

Kripto igre će vjerovatno biti jedan od sektora koji će prostor izvući iz kripto zime i Meta Masters Guild je vrijedan pažnje u tom smislu. Projekat je prikupio više od 500 hiljada dolara od željnih investitora za nedelju dana.

Fokusiran je na to da postane platforma za indie programere igara u prostoru igranja za zaradu i ima igru ​​pod nazivom Meta Kart u naprednoj fazi razvoja.

Posjetite Meta Masters Guild sada

Još jedan novčić u pretprodaji koji vrijedi pogledati je Fight Out. Do sada je prikupio impresivnih 3 miliona dolara u pretprodaji.

Ovaj projekat je krenuo da zaludi metaverzom kombinovanjem prateće aplikacije sa izgradnjom mreže teretana u zajednici – sve pod zastavom rastuće teme borbenih sportova.

Posjetite Fight Out Now

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *