Crypto

Cijene Bitcoina i Ethereuma skočile za 8%: Koliko daleko može ići reli ovog vikenda?

Bitkoin (BTC), najveća i najpopularnija kriptovaluta na svijetu, produžio je svoj snažan pobjednički niz i dostigao najviši nivo od sredine septembra, oko 22.687. U međuvremenu, druga najveća kriptovaluta Ethereum (ETH) također doživljava značajan rast jer je porasla za otprilike 7% na 1.656 dolara, dostigavši ​​najviši četveromjesečni maksimum.

Porast za ETH mogao bi se pripisati osjećaju rizika na tržištu kriptovaluta, koje je podržalo sve digitalne kovanice, uključujući BTC i ETH.

Uprkos vijestima da je Genesis Global Holdco LLC, kompanija koja posjeduje zajmodavca za kriptovalute Genesis Global Capital, podnijela zahtjev za bankrot po poglavlju 11, tržište kriptovaluta je nastavilo rasti. To bi moglo biti zato što su investitori već odredili cijenu za predstojeće probleme kompanije.

Vrijedi podsjetiti da je kompanija Genesis bila pogođena posljedicama neuspjeha kripto berze FTX i, nedavno, kripto hedž fonda Three Arrows Capital, koji su se dogodili krajem juna.

Raspoloženje na globalnom kripto tržištu

Globalno tržište kriptovaluta proširilo je svoj uzlazni trend i još jednom probilo barijeru od 1 bilion dolara. Međutim, nedavni porast mogao bi biti povezan s institucionalnim investitorima koji su dugoročni vlasnici najveće digitalne imovine.

Ova povećana potražnja za bitkoinima je podigla cijenu novčića.

Još jedan faktor koji podržava tržište kriptovaluta je povećana vjerovatnoća da će Federalni komitet za otvoreno tržište (FOMC) podići stope samo za 25 baznih poena (0,25 procentnih poena) na svom predstojećem sastanku u februaru, popuštajući sa povećanja od 50 baznih poena u decembru.

Prema CME FedWatch alatu, sada se predviđa da će Federalni komitet za otvoreno tržište (FOMC) povećati stope za samo 25 baznih poena (0,25 procentnih poena) na svom sljedećem sastanku u februaru. Ovo se smatralo značajnim faktorom u jačanju raspoloženja kripto tržišta i doprinosu porastu cijena bitkoina.

Genesis objavljuje bankrot

Genesisova kreditna jedinica podnijela je u četvrtak zahtjev za zaštitu od bankrota u skladu sa Poglavljem 11 u Sjedinjenim Državama, dugujući vjerovnicima najmanje 3,4 milijarde dolara nakon što je potopljena zbog kolapsa tržišta s berzom FTX i zajmodavcem BlockFi.

Genesis Global Capital, jedan od vodećih kripto zajmodavaca, obustavio je otkup klijenata 16. novembra, odmah nakon neuspjeha regulirane berze FTX, koja je poslala negativne vibracije na tržište kripto imovine, podstičući strah da bi još firmi moglo slijediti njihov primjer.

Ova vijest je do sada imala mali utjecaj na kripto tržište.

COVID-19 u Kini

Sve veći broj slučajeva COVID-19 u Kini, koji je pokrenuo pitanja o njenim kratkoročnim ekonomskim izgledima, također se smatra faktorom koji utiče na tržište bitkoina. Stoga se ovo smatralo ključnim elementom koji je spriječio daljnja povećanja cijene bitkoina.

Nalet Bitcoina povećava profitne marže rudara

Aktivnosti rudarenja BTC-a uvelike su potpomognute tekućim rastom bitkoina, zbog čega je cijena BTC-a dostigla godišnji maksimum od 22.687 dolara tog dana.

Rudarima bitkoina koji imaju neto pozitivne bilance na kraju 2022. pomaže povećanje cijene kriptovalute i hashrate mreže, što povećava stabilnost kompanije.

Kao rezultat toga, ovo je viđeno kao još jedan pozitivan faktor koji pokazuje uzlazni rast BTC-a.

Bitcoin Price

U današnjoj živoj cijeni Bitcoina, cijena je 22.595,43 dolara, a 24-satni obim trgovanja iznosio je 29 miliona dolara. Trenutno, BTC se trguje sa 7,70% što ga stavlja na prvo mesto na tržištu coinmarketcap-a, sa tržišnom kapitalizacijom od 435 milijardi dolara.

Bitcoin se sada drži nešto ispod granice od 22.600 dolara. U dnevnom vremenskom okviru, Bitcoin je formirao bikovsku sveću koja guta što sugeriše da postoji šansa za nastavak uzlaznog trenda. Probijanje iznad nivoa od 22.600 dolara može izložiti cenu ka nivoima od 23.000 ili 25.150 dolara.

Sa donje strane, trenutna podrška bitkoina preovladava na 21.500 dolara, a dodatni pad ispod ovog nivoa može ga izložiti ka 20.000 dolara.

Cijena Ethereuma

Današnja cijena Ethereuma iznosi 1.648 dolara i ima 24-satni obim trgovanja od 8,8 milijardi dolara. Valuta je zabilježila porast od 7% u posljednja 24 sata i trenutno je na drugom mjestu sa ukupnom tržišnom kapitalizacijom od 201 milijardu dolara

21. januara, ETH/USD par se suočava sa snažnim otporom blizu nivoa od 1.680 dolara. Zatvaranje svijeća ispod ovog nivoa podržava šanse za medvedu korekciju, posebno zbog doji svijeće koju je ETH zatvorio ispod otpora od 1.680 dolara.

Na donjoj strani, ETH/USD par bi mogao dobiti podršku blizu 1.610 dolara. Ako ETH uspe da zatvori sveće iznad ovog nivoa, onda se može očekivati ​​odbijanje iznad ovog nivoa.

Hajde da pripazimo na 1,610 dolara jer bi zatvaranjem iznad ovoga mogli imati potencijal da uhvatimo trgovinu kupovine.

3 novčića na koje treba obratiti pažnju tokom pretprodaje: vratite prije nego što to učine svi drugi!

Ulaganje u altcoine u fazi pretprodaje je korisno za investitore koji se pripremaju i prate uz odgovarajuća istraživanja i preporuke. Oni će moći iskoristiti potencijal ovih novčića.

Borba (FGHT)

Fight Out je zgodan i isplativ način da ostanete u formi. Kupovinom njihovih FightOut tokena, možete dobiti pristup stručnim uslugama ličnog treninga po niskoj cijeni, omogućavajući čak i onima s malim budžetom da iskoriste prednosti vježbanja.

Unatoč novoj fitnes aplikaciji iz Move2Earnove snažne linije funkcija, to je njihov jedinstveni kapacitet za praćenje fizičkih & mentalnu kondiciju, zajedno sa njihovim NFT Avatarom i funkcijom društvenog takmičenja, koja ih izdvaja od ostalih M2E programa. Fight Out praćenje performansi korisnika u realnom vremenu omogućava ljudima da prate i prate njihov napredak u snazi, kardiovaskularnoj izdržljivosti i još mnogo toga.

Kao korisnik, možete se čak takmičiti sa prijateljima sličnih nivoa vještina. Kada postignete cilj u stvarnosti, vaš avatar se podiže kao i moj – pripremajući ga za moguće borbe protiv avatara drugih korisnika kako biste zaradili nagrade.

Investitori se odlučuju za Fight Out-ovu kriptovalutu $FGHT sa svojim obećavajućim konceptom i impresivnim bonusima prije prodaje koji mogu varirati od 50% do čak i više ovisno o tome koliko uložite.

Uz partnere kao što su LBank Labs, Cryptonews.com, Transak i BlockMedia Labs koji nude operativnu i finansijsku pomoć, ovaj projekat je spreman za uspjeh i do sada je već prikupio više od 3 miliona dolara.

FGHT će biti u prodaji u ograničenom periodu. Ako razmišljate o ulaganju, reagirajte brzo i iskoristite ovu priliku.

Posjetite FightOut sada

C+Charge (CCHG)

C+Charge pokreće revolucionarni sistem plaćanja na mreži za ljude koji su vlasnici električnih vozila (EV). To će omogućiti korisnicima da svoje početne troškove pretvore u kredite koji se mogu zamijeniti za karbonski kredit. Krajnji cilj je značajno smanjenje emisije stakleničkih plinova putem putovanja automobilom.

Budući da potencijal ove tehnologije potpuno mijenja igru, ona ima moć da u potpunosti transformira tržište kredita za ugljik. Ovo omogućava širokom spektru kompanija da učestvuju i dodaje im veću vrijednost.

Predviđa se da će VCM-ovi dostići 100 milijardi dolara do 2030. godine, što ih čini šansom za ulaganje u procvat za preduzeća. C+Charge je prikupio preko 344.000 dolara u pretprodaji, što ukazuje da postoji velika potražnja za VCM-ovima.

Posjetite C+Charge Now

Meta Masters Guild (MEMAG)

Meta Masters Guild je naglo skočio sa 200.000 dolara na neverovatnih 550.000 dolara u samo nekoliko dana. Ovaj izuzetan porast ukazuje na to da javnost ima visok nivo povjerenja u budući rast kompanije i sposobnost stvaranja profita. U trećem kvartalu 2023. Meta Masters Guild će objaviti svoju prvu mobilnu igru.

MEMAG mreža postoji već neko vrijeme, omogućavajući korisnicima da kreiraju i upravljaju ulaganjem vlastitih kriptovaluta uz trgovanje na javnoj berzi. Takođe razvijaju igre koje korisnicima omogućavaju da zarade nagrade za igranje, kao i igre koje pokreće Web3, sistem kompatibilan sa Ethereumom.

Kako je sada, proces ulaganja u MEMAG počinje kupovinom MEMAG tokena u vrijednosti od 10 USD. Ako učestvujete u pretprodaji, nudi se 1 token za samo 0,01 USD; rani investitori imaju ograničenu priliku da učestvuju.

Posjetite Meta Masters Guild sada

Pronađite najbolju cijenu za kupovinu/prodaju kriptovalute

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *