Crypto

Cijena Shiba Inua je porasla za 20% na 0,00001139 USD ove sedmice – Da li je ovo trenutno najbolji novčić za kupovinu u kripto valuti?

Cijena Shiba Inua održava popularnost meme kovanica svojim masovnim rastom ove sedmice, ostvarivši dobit od 20%. Drugi najpopularniji mem novčić usporio je svoj agresivni pritisak sa podrške na 0,000008 dolara na nove maksimume za 2023. od 0,00001291 dolara.

Nakon manjeg retracementa, SHIB trenutno trguje na 0,00001140 dolara. Ako investitori nastave da isplaćuju zaradu, Shiba Inu će možda biti primoran da potraži utočište na 0,00001050 dolara uoči još jednog potencijalno velikog rasta na 0,000014 i 0,000018 dolara u narednoj sedmici.

Ethereum kitovi nule na SHIB-u, dok cijena Shiba Inua povećava zamah za sljedeći proboj

Uprkos padu cijene, SHIB je ranije danas bio najtrgovaniji token među 100 najboljih Ethereum kitova. Prema WhaleStats, platformi koja prati kripto kitove, Shiba Inu je oborio Curve DAO (CRV) sa najviše pozicije, što implicira da interesovanje za novčić meme raste.

Podaci WhaleStats-a otkrili su da je Shiba Inu bio jedan od najčešće korištenih pametnih ugovora među 100 najboljih Ethereum kitova tijekom 24 sata. Hashflow (HFT) se pojavio na vrhu u ovoj kategoriji, iznad Numeraire (NMR), SHIB, Chiliz (CHZ) i Boba Network (BOBA).

Shiba Inu trend rasta cijene na čekanju, ali indikatori vrište da kupuju

Petnaesti po veličini kripto, sa tržišnom kapitalizacijom od 6,7 milijardi dolara, testiran je, ali nije uspio probiti otpor na 200-dnevnom eksponencijalnom pokretnom prosjeku (EMA) (u ljubičastoj boji) na 0,00001182 dolara. Bikovi su dali sve od sebe da se probiju kroz zonu zagušenja prodavača, pojačanu crvenom trakom, ali su uspeli samo da zavuku dugu svijeću.

Uprkos velikom porastu aktivnosti među kitovima, kao što se vidi sa WhaleStats-a, brzina priliva sredstava na Shiba Inu tržišta se usporava. Primijetite da indikator indeksa toka novca (MFI) počinje opadati prema neutralnoj zoni.

Uz netaknutu prepreku od 0,00001182 dolara, bikovi će možda htjeti pustiti Shiba Inua kako bi mogli ponovo kupiti po cijeni od 0,00001050 dolara. Takav retracement ne bi trebao zabrinjavati investitore, jer može biti prikriveni blagoslov – omogućavajući Shiba Inuu da prikupi više likvidnosti za snažnije odbijanje zagušenja prodavača na 0,00001182 dolara.

Pozitivna perspektiva koju prikazuje Moving Average Convergence Divergence (MACD) može biti jedan od faktora koji održava cijenu Shiba Inua iznad 0,000011 dolara. Signal kupovine koji šalje indikator momentuma je i dalje na mestu pored MACD koji drži iznad srednje linije.

Ključne osnove za nastavak rasta cijene Shiba Inu

Cijena Shiba Inua se nalazi na vrhu robusnih područja podrške dok se suočava sa relativno slabim preprekama na gore. Na osnovu uvida iz IntoTheBlock-a (ITB), skoro 19.000 adresa koje su prethodno kupile otprilike 65 biliona SHIB-a između 0,0000011 dolara spremno je staviti svoju težinu iza tokena memea kako bi garantiralo bikovski rezultat.

Isti IOMAP model otkriva odsustvo jakih zona zagušenja prodavača na gore. Za sada, jedina značajna neravnina koju SHIB bikovi moraju preskočiti, nalazi se na $0,000012, područje gdje je 18.500 adresa prethodno kupilo otprilike 11 triliona SHIB-a.

Shiba Inu stopa izgaranja veća za 64%

Stopa spaljivanja tokena za SHIB je porasla za kolosalnih 64% u 24 sata, sa skoro 25 miliona tokena uklonjenih iz mreže. Prema Shibburn.com, platformi koja prati program, preko 410 biliona SHIB-a je uništeno.

U zalihama je ostalo 571 trilion tokena, a trenutno je uloženo 17 triliona tokena. Zajednica Shiba Inua vjeruje da će smanjenje ponude meme novčića dovesti do maksimuma iznad 1 dolara na sljedećem bikovom tržištu.

Alternative Shiba Inu obećavaju bolji omjer rizik/nagrada

Investitori će možda htjeti diverzificirati svoje kripto portfelje novim altcoinima u pretprodaji. Osim što omogućavaju investitorima da po povoljnoj cijeni postanu rani korisnici, odabrani nadolazeći kripto projekti imaju potencijal da oblikuju budućnost ovog dinamičnog prostora. Prethodni tokeni kao što je TAMA su se značajno oporavili na svojim prvim listama na berzi, donoseći preko 1.800% kratkoročnih prinosa.

Meta Masters Guild (MEMGA)

Investitori su hrlili u Meta Masters Guild (MMG) kako bi kupili jednu od blockchain-ovih revolucionarnih Web3 platformi za igre. Tim trenutno radi s Gamearound-om na stvaranju blockchain mobilnog ceha za korisnike koji provode vrijeme igrajući igrice koje vole.

Korisnici u ovom ekosistemu neće morati da plaćaju ili kupuju skupe NFT da bi započeli. MMG koristi pristup igraj i zaradi za nagrađivanje igrača u valuti zvanoj Gems. Ova valuta u igri može se pretvoriti u MEMAG, izvorni token platforme za ulaganje, ili konvertirati u druga kripto sredstva poput ETH.

Očekuje se da će ceh biti lansiran sa tri igre i to: Meta Kart Racers, Raid NFT i Meta Masters World. Korisnici će također biti nagrađeni za druge doprinose ekosistemu, uključujući razvoj igara, kreiranje sadržaja, nabavku artikala u igri i poklone.

MMG je već u drugom krugu pretprodaje i prikupio $700.3k u kratkom periodu. Sa 0,01$ investitori kupuju 1 MEMAG, ali cijena će ponovo porasti za otprilike tjedan dana.

Posjetite Meta Masters Guild sada.

Borba (FGHT)

Investitori se okreću Fight Out-u za najbolju pretprodaju Move-to-Earn. Do sada je prikupio preko 3 miliona dolara, ciljajući na fitnes entuzijaste i ljude koji vjeruju da bi zdrav način života trebao biti pristupačan svima.

Fight Out je Web3 platforma, koja omogućava članovima zajednice da zarade od truda koji ulažu u svoju dobrobit. Korisnici su nagrađeni u REPS-u, valuti u aplikaciji za dovršavanje treninga i izazova.

Korisnicima koji se pridružuju aplikaciji dodjeljuje se samo vezan avatar – zamislite ga kao NFT koji vam daje identitet unutar metaverzuma. Ovaj avatar, iako se ne može trgovati, raste zajedno s vašim napretkom u fitnesu.

Fight Out će također voditi fizičke teretane u kojima će članovi komunicirati i rasti zajedno. Lanac teretana će nuditi mnoge usluge uključujući fitnes bar.

Posjetite Fight Out Now.

kalvarija (RIA)

Calvaria pretprodaja iznosi skoro 3 miliona dolara, a investitori su pokupili tokene u vrednosti od 2,87 miliona dolara. Samo 7% tokena je ostalo sa timom koji je pred zatvaranjem završne faze prije prve berze.

Dok investitori koji su kupili u prvoj fazi po cijeni od 0,01 USD sjede na papirnom profitu od 225%, oni koji sada kupuju vjerovatno će iskusiti još bolje povrate usred povećanog usvajanja tokena za zaradu na cijelom tržištu.

Calvaria hvali dvije verzije igre – jednu besplatnu i drugu igru ​​za zaradu, koja radi na blockchainu. Prva verzija igre dostupna je na mobilnim play trgovinama kao što su Google Play i Apple Store.

Koristit će se za privlačenje više ljudi da usvoje kripto kako bi počeli zarađivati ​​s P2E verzijom. Calvaria također ima online player v player mod, ulaganje i vlastito NFT tržište.

Posjetite Calvaria odmah.

Povezani članci:

  • Cijena Enjin novčića još uvijek raste, 7% viša na 0,416 dolara – Može li ENJ povratiti 1 dolar do sljedeće sedmice?
  • Najbolji kripto za kupovinu danas 20. januara – NEXO, MEMAG, HBAR, FGHT, ENJ, CCHG, APE, RIA, SNX, TARO, D2T
  • Pretprodaja igre Calvaria P2E Battle Card Game se završava vrlo brzo nakon što je prikupljeno skoro 3 miliona dolara – ne propustite

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *