Crypto

Cijena Shiba Inua danas je pala za još 6% – ali evo novog Meme novčića koji će eksplodirati

Šiba Inu je pao za 6,4% u posljednja 24 sata. 24-satni pad SHIB-a doprinosi intenzivnom medvjeđem pritisku zbog kojeg je izgubio 19% svoje vrijednosti tokom prošlog mjeseca. U vrijeme pisanja ovog teksta, SHIB se trgovao za $0,00001124.

SHIB danas pada za 6%.

Čini se da je Shiba Inu pod utjecajem medvjeđeg raspoloženja koji gura njegovu cijenu na niže minimume. Tokom protekla 24 sata, SHIB je zabilježio 433 miliona dolara u obimu trgovanja, a njegova tržišna kapitalizacija je blago pala na 6,63 milijarde dolara.

SHIB je prije nekoliko mjeseci pao sa ljestvice prvih deset najveće kriptovalute po tržišnoj kapitalizaciji, a sada se nalazi na 12.th najveća kriptovaluta po ovoj metrici. SHIB je krajem prošle godine zabilježio masivnu berzu i dostigao novi rekord svih vremena. Međutim, od tada je pao za 86% sa ovih nivoa.

U proteklih nekoliko sedmica, SHIB se borio da pronađe stabilno uporište jer pati od iste volatilnosti koja je uticala na šire tržište kriptovaluta. Međutim, činilo se da stvari traže meme novčić nakon što je uspio da ostane iznad nivoa od 0,00001 dolara dva mjeseca.

SHIB-ova cijena već neko vrijeme lebdi iznad nivoa podrške od $0,00001. Ovaj nivo je prešao krajem jula, a akcija je zabeležila porast od preko 50%. Zadržao je uzlazni trend neko vrijeme prije nego što su prodavci ušli na tržište.

Silazni trend SHIB-a potvrđen je sredinom septembra. Ako se trenutni medvjeđi trend nastavi, SHIB-ova cijena će pasti ispod nivoa od $0,00001 i testirati podršku na $0,0000093 i $0,0000083.

Iako bi takav pad kratkoročno mogao izgledati kao medvjeđi, mogao bi stvoriti dugoročni bikovski trend jer trgovci uskaču da kupe meme novčić po niskim cijenama.

Linija konvergencije pokretnog prosjeka (MACD) nalazi se na signalnoj liniji, pokazujući da se bikovi i medvjedi bore za kontrolu. Indeks relativne snage od 46 pokazuje da bikovsko raspoloženje umire kako se pritisak prodaje nastavlja. Stoga bi SHIB mogao kratkoročno nastaviti trgovanje u crvenoj zoni.

Međutim, RSI bi također mogao pokazati da je preokret trenda na putu. U ovom slučaju, SHIB bi mogao skočiti da testira sljedeći otpor na $0,000012 i $0,000015. Međutim, ovaj skok bi se također mogao osloniti na širu podršku tržišta i pozitivna kretanja u ekosistemu.

Tamadoge je spreman da eksplodira

Iako se SHIB kratkoročno čini medvjeđim, Tamadoge, najnoviji meme novčić na tržištu, mogao bi ostvariti značajne dobitke nakon svog predstojećeg izlaska na OKX berzu. TAMA će ići uživo na OKX u utorak, 27. septembra.

Tamadoge je postao popularan nakon što je završio jednu od najuspješnijih pretprodaja u kripto povijesti. Pretprodaja je prikupila 19 miliona dolara, završivši mnogo prije roka. Tamadogeova pretprodaja bila je uspješnija od početne ponude kovanica Ethereum 2014.

Tamadoge je mem kovanica koja je također usvojila zujanje sektora igraj za zaradu. Tamaverse je virtuelni svijet u kojem igrači mogu koristiti svoje Tamadoge ljubimce da se bore s drugim igračima i primaju nagrade u TAMA-i. Za razliku od drugih meme kovanica, TAMA ima robusnu tokenomiju s fiksnom zalihom od 2 milijarde kovanica. Polovina ukupne ponude prodata je tokom pretprodaje.

Leave a Reply

Your email address will not be published.